105 éves a Védőnői Szolgálat

2020. június 13. 14:06

Ma ünnepli 105 éves jublieumát a Védőnői Szolgálat.

2020. június 13. 14:06

Ma ünnepli 105 éves jubileumát a Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével, Heim Pál gyermekgyógyász kezdeményezésére létrehozott Védőnői Szolgálat – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozatának elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán. Hangsúlyozta: a védőnői hivatás bevezetésének célja, a magyarok számbeli növelése napjainkban is fontos. A szakmát a 105 évvel ezelőtt uralkodó népegészségügyi állapotok, a magas csecsemőhalandóság és a rossz higiéniai gyakorlatok hívták életre – fűzte hozzá.

A védőnők a várandósgondozástól kezdve a nővédelemig számos témával foglalkoznak, ők az egyetlenek, akik prevenciós szakemberként a családok otthonában végeznek gondozó munkát – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, megjegyezve, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetben a védőnők állandó kapcsolatot, információs forrást jelentettek a családoknak.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. június 13. 19:16
Ebből Ithana 43?!
Nannyó
2020. június 13. 18:33
Sajnálom, de nekem nagyon rossz tapasztalatom volt egy védőnővel. Olyannyira, hogy kitiltattam a házunkból. A gyerekorvos egyetértett velem, egy ideig ő járt hozzánk a védőnő helyett. A hölgyet elirányították egy másik körzetbe, a putrisoron megfelelt a "szakértelme".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!