Csodák márpedig vannak, vagy legalábbis ezt hisszük olykor-olykor

2023. augusztus 03. 16:26

Templom tűnt fel az égen, Krisztus vérét találhatták meg a korporálén, magyar fiataloknak jelent meg a Szűzanya – ha nem is minden nap, de rendszeresen jelennek meg a médiában ilyen, „csodákról” beszámoló hírek.

2023. augusztus 03. 16:26
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

A minap egy viharvadász örökítette meg a felhőn kirajzolódó harangtornyot. Kővári Zsolt Fonyódon készített fényképén kirajzolódik a helyi Nagyboldogasszony-templom harangtornya. Az amatőr fotós évek óta vadássza a viharos Balaton legszebb pillanatait, de ilyen látványra még ő sem számított. Azt vette észre, hogy a teljesen fekete égbolton egy peremfelhő közelít felé.  Ahogy továbbhaladt, a fonyódi katolikus plébánia kivilágítása rávetítette a templom haranglábát a felhőre. A fotós jókor volt jó helyen.

Ennél nagyobb csoda történt Hondurasban. Gracias egyházmegye püspöke, Walter Guillén Soto egy új eucharisztikus csodát ismert el. Tavaly június 9-én délután San Juan városában az El Espinal-kápolnában a helyi katolikusok Úrnapját ünnepelték. Amikor eljött az áldozás ideje, José Elmer Benítez Machado, aki bemutatta a szentmisét, kinyitotta a tabernákulumot, majd észrevette, hogy 

a korporálén, amely a cibórium köré volt hajtogatva, véres foltok vannak. 

Guillén püspök szkeptikus volt, és úgy határozott, nem fog azonnal döntést hozni. Három hónappal később a püspök elrendelte, hogy orvosok is vizsgálják meg a vért. Először is

kizárták, hogy a foltok hamutól vagy állati vértől származnának, később aztán kiderült, emberi vér, ráadásul AB vércsoportú, Rh+, amely megegyezik azzal, amit a torinói leplen és a lancianói csoda alkalmával találtak. Ráadásul ez a vércsoport a Hondurasban ritka, a lakosság kevesebb mint 2,5 százaléka rendelkezik vele. A szakértői vizsgálatok azt is kizárták, hogy a vérfoltok mintázata mesterségesen készült volna. Gracias püspöke ezután megerősítette, valóban csoda történhetett, Krisztus vérét találhatták meg.

Medjugorjéban egy évvel ezelőtt magyar fiataloknak jelent meg a Szűzanya. A Bosznia-Hercegovinában található hely arról híres, hogy a legenda szerint 1981-ben hat fiatal játszott a dombokon. Ekkor 

fehér tüneményt láttak, karjában a gyermekkel, Szűz Mária – aki újra és újra feltűnt – szólt is hozzájuk. 

Hasonló élményről számolt be Júlia, aki tanúságtételben mesélte el a jelenést. 

Eszerint 2022 nyarán egy busznyi 14-23 éves magyar fiatal indult zarándoklatra Medjugorjéba, többen közülük első alkalommal látogattak a kegyhelyre. Augusztus 3-án, az esti szentmise előtt négy lánynak megjelent a Szűzanya. Először azt vették észre, hogy a Nap elkezdett lüktetni, mint a szív. Először azt hitték, hallucinálnak, később azt látták, hogy átváltozott a Nap hatalmas ostyává, amely három részre tört, s az árnyékokból megjelent a Szűzanya arca, majd később a teljes alakja is.

 

Nyitóképünk illusztráció: A torinói lepel hiteles másolatának részlete a győr-nádorvárosi Szent Kamillus-templomban. A Jézus halotti lepleként számon tartott katolikus egyházi ereklye eredetijét a torinói Keresztelő Szent János-katedrálisban őrzik.
MTI Fotó: Matusz Károly

 

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 04. 01:15
Csináltak DNS vizsgálatot a véren? Amikor a napszúrásos liba meg a felhőben meglátta a szűz Máriát, az kb olyan, mint amikor Regős Bendegúz felkiáltott: “Ott van a kísértet a ganénál!” “Hun van az a büdös kurva?” 🤣🤣🤣🤣
I_Isti
2023. augusztus 03. 18:09
Honduras polgárainak 48%-a evangéliumi neoprotestáns hívő. Igazi megtért keresztény emberek. Na ez a csoda!
MyOp
2023. augusztus 03. 17:35
Ez felekezet függő. Az ortodoxoknál a pap is tud csodát tenni, a katolikusok ezt a Szűzanyára bízzák, a protestánsok, pedig már magát az igét is csodának élik meg. Minden az egyén hitétől függ, van kinél egy csodás esemény felébreszti a kételyt, másoknak pedig szent meggyőződésük, hogy valami rendkívüli történt.
feketeviraag
2023. augusztus 03. 17:21
Csodák!!!!! De jó lenne! De nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!