Kínos Kirill pátriárka megvédése Stumpf András szerint

2022. június 02. 22:19

A publicista szerint Orbán „kolbászosat röffentett” a bálteremben.

2022. június 02. 22:19
null

Kirill pátriárka magyar kormány általi megvédéséről írt publicisztikát a Válasz Online újságírója: „Brüsszel behódolt Orbán Viktornak, lehúzta szankciós listájáról Kirill moszkvai pátriárkát. A magyar kormány az ő kedvéért akasztotta meg az uniós szankciós folyamatot tegnap, arra hivatkozva, hogy a vallásszabadságot védi így. Nem azt védte: csupán egy ex-KGB-s háborús uszító összeharácsolt dollármilliárdjait” – fejtette ki a szerző.

Arról is írt: „Brüsszelben állt a bál megint. Ráadásul ismét nem valami zöldfülű elsőbálozó itta magát kokira, s kezdett törni-zúzni. Szokás szerint a legrégebbi vendég, a legtapasztaltabb klubtag röffentett jó fokhagymás-kolbászosat a bálterem amúgy sem túl illatos levegőjébe. Hangosan, a bál végén, amikor már beállt a csend. Természetesen minden magyarok miniszterelnökéről, Orbán Viktorról van szó.”

Stumpf András szerint „a történet nagyon kínos tényleg, de legfeljebb a magyar és a többi európai nép szabadságszerető része számára. Azoknak viszont már egyformán: a dicsőséges Európai Unió ma délután meghajolt a magyar követelés előtt. Kirill vagyona tabu. Isten fizesse meg.”

Nyitókép: Igor Palkin / Orosz Ortodox Egyház sajtóosztály / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. június 03. 21:39
Te kis gitárfenŐMÉN,gerinced?!
olajfa1
2022. június 03. 20:11
A Római Pápa Őszentségének a "megvédése" is "kínos lenne" Stumpf András szerint?... vagy... A Magyarország Főrabbinak a "megvédése" is "kínos lenne" Stumpf András szerint?... Hüüümmmmm... kíváncsi lennék ezen kérdések Stumpf András... Válaszára...
amca
2022. június 03. 19:57
Stump nevű szaharhegy. 1789, Robertpéter. Ez már akkor ott volt.
koronaszepe
2022. június 03. 19:41
Igaza van Stumpfnak, ez valóban kínos. Sőt, egy kicsit több is annál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!