Ezért Jó Emberek a baloldaliak

2021. december 27. 22:57

Egyfajta újkommunista hívószóként alkalmazzák a társadalmi igazságosság kifejezést.

2021. december 27. 22:57
null
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„Mindig fogékonyabbak vagyunk a szegénységre és a szerencsétlenebb embertársaink sorsára, ha karácsony közeleg, ezért ilyenkor könnyebben és többet adunk viszonzás nélkül. Persze nem teljesen viszonzás nélkül adunk, hiszen cserébe kapjuk jobb esetben a megajándékozottak örömét, és azt a felismerést, hogy az elesettek az év többi napján is nélkülöznek, olyankor is lehet nekik vagy az őket támogatóknak segíteni például pár tízezer forinttal. Rosszabb esetben viszont a nélkülözők karácsonyi megajándékozása is csak a jólét miatt háborgó lelkiismeret megnyugtatására szolgál, és a jóemberkedők úgy adnak, hogy arról mindenki tudjon a közösségi médiában. Gyakran ők azok, akik máskor is szeretnek hangosan dobálózni az igazságossággal meg a szolidaritással. Karácsony környékén mi is fogékonyabbak vagyunk ezekre a jelszavakra.

A társadalmi igazságosságot olyan értelemben szoktuk hallani a Jó Emberektől, hogy az mindenkinek mindenből juttat, amire szüksége van. Az élhetetleneknek, lustáknak, munkakerülőknek is? Persze! Egyfajta újkommunista hívószóként alkalmazzák ezt, az ő használatukban az egyenlőség olyan leképeződését jelenti, ahol mindenkit eltart a köz. Már ebből is könnyű rájönni, hogy az igazságosság valójában éppen az ellenkezőjét jelenti. Akkor van igazság, ha mindenki a tehetségéből, szorgalmából, tudásából kihozott érdemek arányában részesül a jóból. Nemcsak a lehetőségeken és a társadalmi mobilitáson múlik, hogy kiből mi lesz, hanem magán az emberen is. Aki nem hiszi, az kérdezzen meg erről a mélyszegénységből, reménytelenségből kitört cigányt, vagy gazdag családból származó, mégis kudarcot kudarcra halmozó figurát! Mindkettőjükkel ott van az igazság, jutalmazza őket a cselekedeteikért.”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. december 29. 11:31
Az alkoholista Szanyi Tibor az alkoholista Horn Gyula hitelesnek mondott szózataival bizonygatja az alkoholista Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének megint szivárogtatható körülményeit. (Idézet a nem valóságból: "A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja!) A három vöröscsillagos alkoholista összefogása élve, vagy halva a 22-es választásért.
Ferike57
2021. december 28. 21:39
ELÉG VICCES, SŐT RÖHEJES HOGY DOBREV KLÁRA POLITIKUSNAK GONDOLJA MAGÁT ! HA MÁR ÉVEK ÓTA "dolgoznak" A TISZTES MINIMÁLBÉREN , EDDIG MIÉRT NEM ÁLLTAK ELŐ VELE A PARLAMENTBEN ????? HA ÚGY GONDOLJÁK HOGY SOKKAL MAGASABB MINIMÁLBÉR JÁRNA AZ EMBEREKNEK (ami igaz is !) , AZT A HARÁCSOLÓ GYÁRIPÁROSOK SZÖVETSÉGE (a munkáltatók ! ) MEGFÚRNÁ (ha lehetősége lenne rá) , VAGY SOK DOLGOZÓT KIRÚGNA ÉS A MARADÉK DOLGOZÓ MEGSZAKADHATNA , SZINTE ÉHBÉRÉRT !!!!!
Ferike57
2021. december 28. 21:08
Jó emberek a baloldaliak (komcsik) ? Ez az év, évtized, évszázad legnagyobb vicce ! Ha hatalomba kerülnének, elvennék az emberek támogatását, család támogatást, betelepítenék az ingyenélő,dolgozni nem akaró idegeneket, muszlimokat, engednék a meleg propagandát, talán kötelezővé tennék is (idővel) ! SZÓVAL A BALOLDALIAK NEM JÓ EMBEREK !!!!!
Drazsé
2021. december 28. 15:40
Ezért Rossz Emberek a prostisrácok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!