Kreml: Kanadának tanulnia kell a botrányból, és támogatnia kellene a náciellenes orosz kezdeményezéseket

2023. szeptember 28. 19:24

Dmitrij Peszkov szerint fontos, hogy Kanada „levonja a tanulságot megszégyenüléséből”.

2023. szeptember 28. 19:24

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nagyon fontos, hogy egy olyan ország, mint Kanada, levonja a tanulságot megszégyenüléséből, és hogy a későbbiekben, az Oroszországi Föderációnak a nácizmus elítélésére irányuló kezdeményezéseiről értesülvén kinyilvánítsa álláspontját” – tette hozzá a Kreml szóvivője. Dmitrij Poljanszkij, az orosz ENSZ-nagykövet helyettese csütörtöki Telegram-bejegyzésében megjegyezte, hogy 

Kanada tavaly a nácizmus dicsőítését elítélő orosz határozattervezet ellen szavazott,

majd kifejezte abbéli reményét, hogy idén ez másképp lesz. 

Ezt is ajánljuk a témában

Azzal kapcsolatban, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök nem említette az ukrán nacionalisták orosz áldozatait akkor, amikor nyilvánosan bocsánatot kért Yaroslav Hunka múlt pénteki parlamenti köszöntése miatt, Peszkov kijelentette:

„Nem az a legfontosabb, hogy kitől kérnek bocsánatot, hanem annak tudatosítása, hogy ilyesmi nem történhet meg többé. Egy olyan országban, mint Kanada, hogy lehet nem tudomást venni az olyan szörnyű jelenségekről, mint a nácizmus és a fasizmus? Úgy tűnik, hogy Kanadában több nemzedék semmit sem tud a fasizmusról. Ezt az ismeretet védőoltásként kellene beadni az ellen, hogy a nácizmus ne ismétlődhessen meg” – hangsúlyozta Peszkov.

Nyitókép: YouTube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. szeptember 28. 20:19
Unom a nácizást, főleg 98 éves emberek esetében. Ukrajna egy soviniszta féregország, ami etnocídiumot hajt végre a kisebbségei ellen, és államilag ünnepli a népirtó UPA-t. Ez sokkal rosszabb, mint egy 98 éves tata.
Burg_kastL71-C
2023. szeptember 28. 20:08
A szabad világ egyik zsinórmértéke ünnepelt áhítattal, felállva. Döbbenetesen ostoba semmirekellők, akiknek fogalma nem volt mi is történik velük. Az egész teremben csak Y. Hunka volt, aki valóban tudatosan viselkedett, sőt, egy kicsit ő maga is meglepődött, és elérzékenyült, hogy : - Jééé, ... mennyi SS páncélgránátos leszármazott !
Kovács Ubul
2023. szeptember 28. 19:37
Muszkanáci hazudozó.
connorj
2023. szeptember 28. 19:36
TANULNAK A HIBÁIKBÓL 🤭 https://www.facebook.com/100088672146850/posts/pfbid0ED7peFzHieMr89K3xo2CW5GNV14RVNz71R4cjTVFHzp8GigSaK5GyUNa5kBZaSNEl/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!