Nem fogja elhinni, mit javasolt a torontói rendőrség a betörők ellen

2024. március 14. 19:22

Az internetezők kiakadtak a „hasznos tanácson”.

2024. március 14. 19:22

Nyitókép: Getty Images / shaunl

***

Toronto városának autólopási problémája van, és nem úgy tűnik, mintha a rendőrségnek sok fogalma lenne arról, hogyan küzdhetne ellene – írta a The Drive. 

Marco Ricciardi, a Torontói Rendőrség közrendőre a következő tanácsot adta a város lakosainak:

Annak érdekében, hogy megelőzzék az otthonukban történő betörést inkább hagyják kocsikulcsot a bejárati ajtónál, mivel a betörők nagy része semmi mást nem akar ellopni”. 

A portál szerint a kanadai városban már akkor problémát jelentenek a kocsilopások, hogy egyesek – bár nem kimondva – már korábban rájöttek arra a „megoldásra”, amelyre most a rendőrség felhívta a figyelmet. Egyesek ugyanis már be sem zárják az autójukat, és ezt fel is tüntetik a járművön, hogy legalább a lakásba ne törjenek be kocsikulcsokért.

Ennek ellenére persze nem mindenki örült a „jó tanácsnak”, egyesek szerint a rendőrség gyakorlatilag beismerte, hogy tehetetlen a bűnözőkkel szemben, és feladta a küzdelmet velük szemben. 

A városban viszont nem csak a tolvajok profitálnak a helyzetből. A járműkövető eszközök nagyon jól fogynak a városban, a montreali székhelyű Tag Tracking az elmúlt két évben megduplázta eladásait. Más vállalkozások pedig ma már csak azzal foglalkoznak, hogy pollereket helyeznek el a lakosok kocsibehajtóira, amelyekre egyébként ilyen helyeken sosem lenne szükség.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2024. március 15. 06:56
Adjonak mindenkinek, "alanyi jogon járó személygépkocsit" (teli tankkal)! Az alapfizetés, már a múlté!
Johogy
2024. március 15. 00:53
Na de aztan mi lesz a lopott autokkal?
zsolti123
2024. március 14. 23:26
poller -> oszlop, terelőoszlop, karácsony-karó
belabarva
2024. március 14. 21:21
Mivé lett az az ország? Régen még az ajtókat sem zárták, ha elmentek otthonról, nem , hogy az autókat. Sikerült padlóra tenni , köszi ballib sátánok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!