Ötéves a MÜPA

2010. március 12. 12:09

Március 14-én lesz ötéves a Művészetek Palotája; eddig több mint ötezer eseményt tartottak, és körülbelül 3,5 millió vendégük volt. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Brahms-, Kodály- és Bartók-műveket játszik majd.

2010. március 12. 12:09
A MÜPA koncerttel és fotókiállítással ünnepli meg az évfordulót, melyen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Brahms-, Kodály- és Bartók-műveket játszik majd. Külön érdekesség, hogy a műsort vezénylő főzeneigazgató, Kocsis Zoltán is zongorázik majd. Az intézmény vezérigazgatója elmondta, hogy a Művészetek Palotája megépülése kormányokon átívelően valósult meg, és külön kiemelte Demján Sándor szerepét. Kiss Imre büszke rá, hogy a válság ellenére sem kellett alább adniuk a színvonalat.

A 3,5 millió látogató közül minden tizedik vendégük külföldi volt, az épületben pedig vezetéseket is tartanak, eddig csaknem 67 ezren nézték meg a házat - tette hozzá. A születésnap alkalmából meghirdetett fotópályázatra csaknem 3400 képet küldtek be, a díjakat vasárnap este 18 órakor adják át, a legjobb képekből pedig tárlat nyílik az előcsarnokban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!