Ki a békepárti?

2023. április 01. 19:27

Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére?

2023. április 01. 19:27
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Ráadásul a kormánypártok javaslata nem feltételeket akar szabni a békekötéshez, nem akar pápább lenni a pápánál egy harmadik béketervvel, hanem amellett foglal állást, hogy azonnali tűzszünetre és a tárgyalások megkezdésére van szükség. Ne haljon meg senki holnaptól, ne maradjon árván, özvegyen senki, ne folyjék több vér, hanem értsenek szót.

Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére? Ki az az elvetemült, aki vágóhídra küldi az ukrán népet, hogy vele büntesse, gyengítse, győzze le az agresszort csak azért, hogy neki ne kelljen rettegnie tőle? Ki meri álszent módon honvédőnek álcázni azt a proxyháborút, amely a hadviselő féltől teljesen független, idegen érdekek szolgálatában dúlja fel Ukrajnát? Nos, az ilyen ember nem békepárti, hanem háborús uszító!

Mondják azt is a konfliktuson nyerészkedők zsoldját élvezők, hogy zavarja őket azon szankciók elítélése, amelyeket Orbán Viktor is megszavazott. Nem értik, vagy inkább tudatosan elhazudják, hogy a miniszterelnök soha nem támogatta a szankciós politikát, és mindig igyekezett felmentést, kivételes bánásmódot kicsikarni hazánk számára a konkrétan nemzeti katasztrófával fenyegető ötletek vonatkozásában, mielőtt az európai egységnek legalább a látszatát őrizve, nem akadályozta a szankciók bevezetését.

Végül ne feledjük azt sem, hogy a szöveg kifejezetten felszólítja mindazokat, akik hajlamosak erre, hogy tartózkodjanak az olyan politikai akcióktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik. Akinek ez nem fontos, az ne csodálkozzon, ha háborúpártinak nevezzük. És akkor még jól járt, mert ha egy közszereplő idegen megbízásból konkrét kárt okoz hazájának, azt inkább hazaárulónak mondja a jog is. Aki pedig az öldöklés tőszomszédágában azonnali tűzszünetet akar, az nem Putyin-párti, nem amerikapárti, hanem magyarpárti. És a magyar érdek egyértelműen megfogalmazható: azonnal fejezzék be a pusztítást! Ha ezt nem érti meg a háborúba ájult magyar ellenzék, saját létén kívül veszélybe sodorja az egész országot, de túlzás nélkül mondhatjuk, az egész világot.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2023. április 03. 10:07
"Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére?" A kérdést úgy is fel lehetne tenni, hogy "KI AZ AZ ŐRÜLT, AKI BÉKEIDŐBEN FEGYVERKEZIK?" Ottó! Ha egy kicsit is elgondolkodol, mindjárt rájössz, hogy a magyar haderő fejlesztésével a kormány is a békét akarja védeni (vagy még sem?) és álszent dolog az általad feltett kérdés!
Kvari.gergo
2023. április 02. 15:34
Tehat ertelmezzuk egy kicsit a mi kis parlamentunk hatarozatat, 133 ember ugy dontott hogy hozunk egy hatarozatot bele a nagy semmibe ami igazabol semmin nem valtoztat... A mi kis viktorunk onmaga is elmondta semmilyen beketervuk nincs, az ossz gondolat annyi hogy legyen beke.... De legalabb megszavaztak... A kovetkezo parlamenti hatarozat lehetne mondjuk aszaly idejen hogy magyarorszag az esot tamogatja.... Pont ugyanennyi ertelme lenne... Bar arra jo volt ez a bohockodas is hogy lehessen mutogatni a baloldalra hogy haboruparti, igy van mit eloadni a nyajnak....
Lajoss
2023. április 02. 12:31
Ottó,ti hogy csináltátok az ifjúgárdában?
Pierre
2023. április 02. 09:44
hosszutavon csak attol lesz beke, ha putyint megallitja a vilag. De gajdicsnak a hosszutavu gondolkodas annyira megy, mint egy aranyhalnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!