Deutsch Tamás: A háború a legalapvetőbb morális kérdéseket veti fel

2024. április 26. 21:38

Az európai vezetőkkel szemben a kontinens választóinak több, mint kétharmada békepárti álláspontot képvisel.

2024. április 26. 21:38

Nyitókép. Deutsch Tamás a CPAC-en (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Gyökeres változás kell Brüsszelben annak érdekében, hogy véget lehessen vetni a kontinensünkön uralkodó őrült háborús pszichózisnak – nyilatkozta az Origónak  a CPAC Hungaryn Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője és listavezetője. 

A kormánypárti politikus leszögezte: 

a közelgő EP-választás tétje nem más, mint a háború vagy a béke. 

Mint mondta, a háború kitörésekor a brüsszeli vezetők még csak sisakokkal kezdték, de miután vesztésre állnak „az ő háborújukban”, előbb-utóbb katonákat is kell küldeni.

Deutsch szerint a háború a legalapvetőbb morális kérdéseket is felveti.

Annál az alapvetően katolikus, keresztény megközelítésből fakadó viszonyulásnál nincsen ma erősebb álláspont, mintsem, hogy 

mindent tegyél meg, hogy nehogy háború robbanjon ki, de ha egy háború kirobbant, akkor mindent tegyél meg azért, hogy a lehető leghamarabb újra béke legyen 

– fogalmazott

Kifejtette: ma a háborúpárti és a békepárti álláspont feszül egymásnak, egy totális háborús pszichózis, totális háborús őrültek háza jellemző Európában a politika világában. Egyedül Magyarország, a magyar kormány az, aki a kezdetektől fogva egy markáns békepárti álláspontot képvisel. Ráadásul minden felmérés azt mutatja, hogy a magyar állásponttal teljesen azonos gondolatot megfogalmazva, az európai választók több, mint kétharmada is békepárti álláspontot képvisel.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 28. 19:21
A rezsim által agymosott tapir32 MINDENT BESZOP, amit Orbán a pofájába tol. Lett légyen az butaság, hazugság, valótlanság, vagy csak egy kis pöcs.
Tommaso
2024. április 28. 19:18
A rezsim által agymosott tapir32 MINDENT BESZOP, amit Orbán a pofájába tol. Lett légyen az butaság, hazugság, valótlanság, vagy csak egy kis pöcs.
Tommaso
2024. április 28. 19:16
A Fidesz kormányzása óta a nyolcszorosára nőtt a börtönben lévő pedofilok száma. A Fidesz kormányzása alatt megszaporodtak a pedofilok. Nem kellett volna hagyni!
Tommaso
2024. április 28. 19:15
BÉKE VELED FIDESZ, ÁGYŐ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!