Apróságok láncolata

2022. október 18. 08:55

Újra és újra meg tudja lepni az embert a kommunisták végtelen és lebilincselő pofátlansága.

2022. október 18. 08:55
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Dobrev Klára október 23-ra utcára hívja az embereket. Mint fogalmaz, akinek nincs kedve tüntetni, az is menjen ki sétálni, »közélni«.

Újra és újra meg tudja lepni az embert a kommunisták végtelen és lebilincselő pofátlansága. És fontos tudnunk, fontos megjegyeznünk, fontos, hogy soha ne felejtsük el: kommunista nem vész el, csak átalakul. A rendszerváltás alkalmával például liberálissá alakultak a mi kommunistáink, odaadó hívei lettek a szabad – mindennél szabadabb – piacgazdaságnak, a privatizációnak, az eredeti tőkefelhalmozásnak, amelyet úgy képzeltek el és úgy valósítottak meg, hogy a diktatúrából és a pártállamtól megörökölt kapcsolataik felhasználásával saját maguknak kimazsolázták az állami vagyon használható, működő részét, fillérekért vagy ingyen, ebből és így lettek milliárdosok, levezényelték a rendszerváltást követő elképesztő és alig kiheverhető társadalmi megrázkódtatásokat, a soha nem látott munkanélküliséget és elszegényedést, minden ellentételezés nélkül kiszolgáltatták az országot és a piacainkat a nyugati tőkének, majd ebből a pozícióból ostorozták a jobboldali kormányokat, hogy milyen érzéketlenek a társadalom bajai iránt.

(Példa Apró Antal múltjából: »Fő tevékenysége elsősorban a KGST-n belüli ipari kapcsolatokra irányult. Olyan egyezményeket látott el kézjegyével a Magyar Népköztársaság nevében, mint például a Barátság I. kőolajvezeték építése vagy például a magyar–szovjet alumínium- és timföldegyezmény. Vagyis véletlenül éppen jó ismerője volt annak az ágazatnak, amit a lánya és annak veje trükkök százaival, aprópénzért szerzett meg a család számára, és ezzel több mint 20 évig évente milliárdokat hozó üzletágat állított a família szolgálatába« – állapítja meg friss cikkében a Kontra, fölöttébb helyesen.)

Ám Apró Antal – Dobrev Klára nagyapja – életének nem ezek a legsötétebb fejezetei. Hanem mindaz, amit kommunistaként elkövetett hazája és embertársai ellen – saját megmentőit, Tüdős Klárát és Zsindely Ferencet is elárulta, hátba döfte –, majd az egyik legocsmányabb és leg­gyávább alakja volt az 1956-ot vérbe fojtó időknek és a megtorlásoknak.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. október 18. 23:02
🍧 🎀 𝐵𝒶𝒿💍𝓇 𝓃é𝓃𝒾 𝓂é𝑔 𝓂𝒾𝓃𝒹𝒾𝑔 𝒶 𝓀🍩𝓂𝓂𝓊𝓃𝒾𝓈𝓉á𝓀𝓀𝒶𝓁 𝓀ü𝓏𝒹 𝒶 𝓈𝓅á𝒿𝓏𝒷𝒶𝓃¿ 🎀 🍧
írmag
2022. október 18. 18:27
Na éppen ilyen tevékenységek miatt kell a VASKEFE mielőbbi lebontása, mert csak annak a jelképe, hogy a kommunisták alattomos tevékenysége (+az szdsz) becstelenül elterelték a rendszerváltoztatást.
Fed74
2022. október 18. 16:50
Mi újság közpénz tolvaj Zsófika, eteted a csicska birkáidat? Anya üzletel még saját zsebre az Ország vér plazmájával? Vonyíts köcsög!
Ágáló
2022. október 18. 16:43
"És fontos tudnunk, fontos megjegyeznünk, fontos, hogy soha ne felejtsük el: kommunista nem vész el, csak átalakul. " IGAZAT KELL ADJAK és erre te vagy a legjobb példa! Igaz, te kihagytad a liberális oldalt, de a kenyéradó KISZ-titkárod nem átalotta elvállalni a Liberális Internacionálé alelnöki tisztét és tanulni a liberális Soros György pénzén sok más fideszes liberálissaL, MEG KOMMUNISTÁVAL! Te "csak" a Népszabiban dicsőitetted a kommunista pártot az elvtársak között! kövér (kötelers) laca igazat szólt, amikor azt mondta: "Bolsevik kutyából nem lesz demokratikus szalonna!" ő már csak tudta, hiszen az első munkahelye éppen az MSZMP-ben volt! Akiket te most kommunistázol, sokkal kevésbé voltak kommunisták, mint a fidesz-kdnp nagy része! Nem sorolom, ugyis ismered az elvtársaidat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!