Kire szavaz valójában, aki Karácsony Gergelyre szavaz?

2024. április 25. 14:28

Karácsony még ha akarná, sem tudná függetleníteni magát Gyurcsány Ferenctől.

2024. április 25. 14:28
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

Nyitókép: MTI/Ilyés Tibor

„Egyértelműen kijelenthető tehát, hogy Budapestet ma nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti.

Vagyis, aki Karácsony Gergelyre szavaz, az valójában Gyurcsány Ferencet és a DK-t választja. Az eddig leírtakon túl az is ezt bizonyítja, hogy a Fővárosi Közgyűlésben jelenleg a DK politikusai vannak többségben, vagyis nélkülük érdemi döntés nem születhet Budapesttel kapcsolatos kérdésekben. Karácsony tehát még ha akarna sem tudná függetleníteni magát Gyurcsány Ferenctől. De nem is akarja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a megállapodás, amelyet nemrég kötött meg a DK, az MSZP és Karácsony Gergely alig létező pártja, a Párbeszéd. Ennek értelmében mindhárom politikai erő, vagy erőcske a főpolgármestert támogatja az önkormányzati választáson és Dobrev Klárát 2026-ban az országgyűlési voksoláson.

Ezzel a paktummal az MSZP és a Párbeszéd lényegében a DK egy-egy platformjává vált.

Így pedig annak is nyilvánvalóvá válhatott, hogy Karácsony Gergely valójában a bukott miniszterelnök embere, aki eddig ebben valamiért kételkedett. Az alku persze azt is jelenti, hogy ha Karácsony főpolgármester marad, a DK és annak elnöke még nagyobb befolyást gyakorolhat a fővárosi ügyekre, mint eddig. A döntés tehát a budapestiek számára valójában arról szól majd június 9-én, hogy akarják-e a Gyurcsány-korszak eddigieknél is kiterjedtebb folytatását a városukban, vagy valami újat szeretnének?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
tapir32
2024. április 26. 00:36
MZP mint az ellenzék közös jelöltje képviselni kívánta a fasisztákat is! Aki az ellenzékre szavazott az, erre szavazott. Egy táborban a fasisztákkal.
tapir32
2024. április 26. 00:23
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már megmutatták, hogy alkalmatlanok! Annyi esze meg gerince a balosoknak is lehetne, hogy aki egyszer csődbe vitte az országot vagy a fővárost azt többet nem bízzák meg semmivel! Az számoljon el a tevékenységével és menjen a süllyesztőbe! Ez nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
tapir32
2024. április 26. 00:22
NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR HAJRÁ ALEXANDRA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!