Magyar küldetés

2021. szeptember 07. 17:58

Elkezdődött a sokat emlegetett forró ősz, Brüsszelben az Európai Parlament éppen csak felvette a munkát a nyári szünet után, máris ráfordultak Magyarország támadására.

2021. szeptember 07. 17:58
null
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A múlt héten, éppen akkor, amikor a miniszterelnök fél tucat fontos európai vezető társaságában beszélt többek közt a migráció kihívásairól, a LIBE bizottságban újabb unalmas ülést tartottak. Az Európai Parlament balliberális többségéhez tartozó képviselők üzenete egyöntetűen az volt, hogy roppant elégedetlenek a többi uniós intézménnyel, amiért nem kerüli meg a szabályokat és megállapodásokat, és nem csap oda a magyaroknak.

Sokadjára mondták el, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás lassan halad. Egyébként ez Magyarországról nézve is igaz, csakhogy nem a magyar, hanem a brüsszeli érdekek mentén húzzák az eredménytelennek ígérkező eljárást évek óta, mint a rétestésztát.

A baloldali EP-képviselők nagyon jól tudják, hogy az eljárás nem hozhatja meg azokat a szankciókat, amiket ők látni akarnak. Ezért inkább a politikai cirkuszt akarják folytatni, és folyamatosan nyomást helyezni Magyarországra. Újabb és újabb meghallgatásokat akarnak, miközben Varga Judit igazságügyi miniszter és az illetékes tárcavezetők már tényleg minden létező kérdésre válaszoltak, ami csak kollégáik eszébe juthatott.

A helyzet viszont az, hogy a brüsszeli baloldalt nem érdekli, mit mond a magyar kormány. Nem vették figyelembe az észrevételeit már a Sargentini-jelentésnél sem, és amikor Szijjártó Péter elment a LIBE bizottság egyik meghallgatására, akkor is nyilvánvaló volt, hogy senkinek nem változott egy jottányit sem az álláspontja az ülés végére.”

Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2021. szeptember 08. 05:52
"„A múlt héten, éppen akkor, amikor a miniszterelnök fél tucat fontos európai vezető társaságában beszélt többek közt a migráció kihívásairól, ..." Miről delirál ez a Thürmer lány? "Szó sincs itt az EU tagországok külügyminiszterei informális tanácskozásáról. Brdo pri Kranjuban a nyugat-balkáni országok 2010-ben szlovén–horvát kezdeményezésre indított csúcstalálkozója zajlott. A résztvevők: Aleksandar Vucic szerb államfő, Borut Pahor szlovén és Zoran Milanovic horvát államfő, Vjosa Osmani koszovói, Milo Dukanovic montenegrói, Sztevo Pendarovszki észak-macedóniai, Ilir Meta albán elnök, továbbá a boszniai hármas, Milorad Dodik szerb, Zeljko Komsic horvát és Sefik Dzaferovicbosnyák elnökségi tag. Hogy a magyarok mit kerestek ott, azt nem tudom. Hacsak nem vagyunk mi is nyugat-balkáni állam." És vajon melyik volt az a fél tucat fontos európai vezető?
..--..
2021. szeptember 07. 20:53
-zsoltkom- "amikor a miniszterelnök fél tucat fontos európai vezető társaságában beszélt többek közt a migráció kihívásairól." "A háziorvos elmondása szerint az elmúlt néhány hónapban három olyan eset is volt, amikor nem tudta a rákos betegeit hova beutalni, mert nem volt kompetens orvos az illetékes szakrendelésen: "A helyi kórházban egyetlen nyugdíjas főorvosnő rendel a bőrgyógyászaton, akinek rengeteg szabadsága van. Tavaly nyáron már elhunyt egy idős betegem bőrtumorban, illetve annak súlyos áttéteiben. Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető."" https://bit.ly/3jOUaBz
Xabi
2021. szeptember 07. 20:01
Oda kell küldeni egyetlen egy olyan embert, aki semmilyen nyelven nem beszél, nincs rangja, majd az meghallgatja őket, és fapofával távozik. Felesleges vitatkozni.
nanemáne
2021. szeptember 07. 19:45
Húzni kell az időt, pár év és összeomlik az egész . Ha nem vesszük a lapot elkezdik egymást marni. Lásd az itthoni ellenzéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!