A valóság visszavág

2021. augusztus 17. 16:16

Ez talán elbizonytalanítja e sok ezer éve nem létező világerőnek egyes uralmi áramlatait.

2021. augusztus 17. 16:16
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Magyarország azért került a globális érdeklődés homlokterébe, és azért tette megbélyegzett és kiközösített páriává a globális média véleményhatalmi rendszere, mert a magyar társadalom nem hajlandó engedelmesen alávetni magát e minden hagyományos önazonosságot megsemmisíteni igyekvő globális hatalmi akaratnak. Ezért törekszik egyre nyilvánvalóbban diktatórikus globális hatalmi akarattal leváltani a magyar politikai vezetést, a lehető legdurvábban megsértve ezzel az éppen általa hangsúlyozott legalapvetőbb demokratikus értékeket és a jogállamiság alapelveit.

Ám ebben az összehangolt és frontális, globális hatalmi támadássorozatban most történt valami, ami – legalább is látszólag – ellentmondani látszik e globális világ működési logikájának. Közel egy hetet töltött ugyanis Magyarországon a Fox News globális tévétársaság stábja, élén azzal a Tucker Carlsonnal, aki ma a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb média-személyisége. Carlson személye eddig is egy élő paradoxon volt, hiszen megszólalásaiban fesztelen természetességgel megy szembe a minden hagyományos identitást felszámolni kívánó globális hatalmi akarattal, ám ettől csak folyamatosan növekszik népszerűsége és elismertsége.

A globális véleményhatalmi rendszer elemi felháborodással ítélte el Carlsont és a Fox News-t, hogy szerintük mentegetni próbál egy, a szent emberi jogokkal és a liberális alapértékekkel szembe menni merészelő »diktatúrát«, ahelyett, hogy jól nevelt módon, felháborodottan elutasítaná azt. Vagyis magyarra fordítva, hogy meg merészelte mutatni a valóságos valóságot a globális hatalmi rend által felépített mesterséges hamis valóságokkal szemben.

De volt egy másik hatása is az interjúnak, ahol nem a reakciók irányultsága a meglepetés, hanem az ereje és intenzitása. A hozzászólások tízezrei között ugyanis túlnyomó többségben voltak azok, akik nagy örömmel és elégedettséggel nyugtázták Carlson misszióját, és elismerően szóltak Magyarországról, a magyar miniszterelnökről és annak politikai stratégiájáról. Érdemes lenne tehát eltöprengeni azon, hogy vajon miért mutathatja meg magát ennyire nyíltan az identitásfelszámoló akarattal fesztelen természetességgel szembemenő törekvés, és főként miként merészelhet a legszélesebb globális nyilvánosságot adni a Magyarországot politikai kommunikációs elszigetelésre ítélő hatalmi akaratnak.

A legfőbb ok valószínűleg az, és ennek más jelei is észlelhetők, hogy a globális hatalmi szuperstruktúra legbelső magjában is léteznek törésvonalak. Ez ugyan eddig is sejthető volt, de a dolog természetéből adódóan biztos tudásunk aligha lehetett róla. A globális vírusjárványnak »látszó tárgy« körüli egyre vészjóslóbb értelmező-hatalmi örvénylések is azt valószínűsítik, hogy ebben a legbelső magban is növekszik a feszültség. A migráció, klíma és vírus »csinált« világtémáinak eredetileg eltervezett és megrendezett projektjeiben egyre több »váratlan« zavar mutatkozik.

Az emberiség döntő többségének (mint általa létrehozott, de most már »okafogyottá« vált engedelmes munkaerőállatok tömegének) felszámolására irányuló projekt alapvető kérdéseit illetően mintha súrlódások jelei lennének érzékelhetők. Nem zárható tehát ki, hogy a »valóságos valóság« visszavág, és ez talán elbizonytalanítja e sok ezer éve nem létező világerőnek egyes uralmi áramlatait. Carlson, aki egy tehetséges és ambiciózus fiatalember, ennek a hírvivője lehet.”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. augusztus 18. 13:10
Bogár László gondolataival általában 2 tényt kell megállapítani - általában negatívak - előbb vagy utóbb valóra válnak
annamanna
2021. augusztus 17. 20:16
1. Miért muszáj minden mondatba beleírni azt, hogy globális? 2. Carlson már nem annyira fiatalember.
NOMan
2021. augusztus 17. 19:51
Carlson egy fideszes fizetett hirdetés, Bogár meg egy összeesküvés és chemical hívő. Élő bullshitgenerátorok.
Bell & Sebastian
2021. augusztus 17. 18:24
Népi -urbánus ellentét - összevesztek a legények a p.nán - összevesztek a zsidók a kamaton A viccet félretéve a zavar oka az, hogy egyre jobban kicsúszik a pénzügyi irányítás azoknak a kezéből, akik eddig úgy tudták, a hegemóniájuk megkérdőjelezhetetlen. Most már harcolni kell érte, megesik hogy áldozni rá, és még így sem garantált a győzelem. Ha megugranak a kiadások és mérséklődik a bevétel, már megindult a visszaszámlálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!