Olyan, hogy „az ember”, nem létezik. „Mi” vagyunk

2020. november 16. 13:32

Nem kényszerít senki, hogy folytassuk jelenlegi életmódunkat, ha már felismertük, hogy azzal nem az életet szolgáljuk.

2020. november 16. 13:32
Földi Ádám
egy.hu

„Itt csakis a szemléletváltásról van szó. Arról, hogy nincsenek »ők«, akik tönkreteszik a bolygót, azok a mindennek elmondott emberek mi magunk vagyunk.

Ne szidjuk már tovább »az« embert, mert nincs olyan… csak mi vagyunk!

Nem kényszerít senki, hogy folytassuk jelenlegi életmódunkat, ha már felismertük, hogy azzal nem az életet szolgáljuk. Hiszem, hogy ki-ki a maga lehetőségei szerint képes változtatni, akár egészen apró lépésekben. Például ha minél több dolgot próbáljunk meg előállítani, vagy csak a féktelen fogyasztói lázunknak próbálunk határokat szabni.

Mert minden a vágyak ésszerűsítésével kezdődik. Emiatt nem kell mindenkinek gazdálkodnia – főleg mert ez nem alapkészségünk, hanem csakis egy hosszú-hosszú tanulási folyamat révén sikerülhetne –, de megkereshetjük azt a helyet a környezetünkben, ahol valóban jól bánnak a földdel, és vásárolhatunk élelmiszert ott. Támogathatjuk őket anyagilag és elvi kérdésekben is, mert az ő (mi) mai problémái(n)k megoldatlansága okozhatja gyermekeink majdani legnagyobb gondjait.

Ne ostorozzuk, hibáztassuk, parazitázzuk az embereket szüntelenül. Ismerjük fel inkább, hogy képesek vagyunk etikus és organikus rendszereket létrehozni és működtetni. Mert akárminek is tartjuk magunkat, rajtunk múlik, mi lesz ezután.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. november 16. 19:53
Jaj... cseppben a tenger, kedves posztíró. A baj a nagyvállalatok hülye üzletpolitikájával van. Pl. a HM eléget évent több tonna eladatlan ruhát. Vagy a Burberry meg azért égeti el, nehogy olcsóbban meg tudják venni termékeiket!!!!! És mit csinálnak az emberek? Ezt a fogyatékos viselkedést másolják kicsiben.
mokány
2020. november 16. 17:12
Mi emberek költünk csiliárdokat fegyverekre ? Próbálj csak megpisszenni .
duhle78
2020. november 16. 16:54
Sejthető volt, h az itteni szellemi nyomorék horda (oldaltól függetlenül) nem tud mit kezdeni rendszerszintű gondolatokkkal, mert kizárólag a napi politikai pavlov-i örjöngésre van beállítva az agya... Hajrá, csak így tovább, ne aggódjatok, már közel a globális világdiktatúra, nem kell már sokat szenvednetek, rövidesen révbe érhettek!
G r o s w e n o r2
2020. november 16. 16:44
Dögunalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!