A püspöki konferencia Niedermüller kijelentéséről

2020. január 30. 12:00

Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt.

2020. január 30. 12:00
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
katolikus.hu

„Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott. Tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől – tudomásunk szerint – eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el. Közleményünket az alábbiakban olvashatják.

Ezt a tragikus emlékeket idéző hozzáállást elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan kérjük a politikai élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze.

Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik.

Budapest, 2020. január 29.

az MKPK Állandó Tanácsa”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. január 31. 11:46
megdöbbenéssel értesültek? Püspök urak, maguk süketek, vakok? Már vagy száz éve ez folyik, és még megdöbbennek? "Dühödt keresztényellenesség, buzgó internacionalizmus és heves nemzetgyűlölet, tudatos családrombolás és hazug jelszavak leple alatt az emberek kíméletlen kifosztása ez volt az 1919-es bolsevik uralom lényege Magyarországon."
Katakombablog
2020. január 30. 23:55
Egyet kell érteni a nyilatkozattal, csak az a baj (vagy inkább tragikus), hogy más esetben nem olvastunk ilyesmit. Sem a folyamatos pápagyalázás ügyében, sem Jézus Krisztus gyalázása ügyében. Pedig mi különbség? Hacsaknem az, hogy Niedermüller szavai gyönge kezdemények ezekhez képest: https://katakombablog.com/2020/01/12/istenkaromlo-rezsim/
koronaszepe
2020. január 30. 21:36
https://coub.com/view/16xu0p
zsoltkom2
2020. január 30. 18:26
VÉLEMÉNY 2 folytatás A szomorúság a szemükben az alkalomra váró keresztényt üldözők kaján vadászatának látszik. Bárgyú, részre hajló birkák. . . más, napi történésekre is reagáljatok! Náci propagandával támogatta a családbarát kormányt a pécsi KDNP https://bit.ly/2REZz0j Belerángatott ebbe a helyzetbe titeket a Fidesz. . . könnyen meg tudta tenni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!