Guillotine és fazék

2017. november 06. 07:43

Ez a mondat egyszerűen tökéletes. Tökéletes, mert összesűrűsödik benne a NER szinte összes akcióhősének egy-egy jellemalkotó vonása.

2017. november 06. 07:43
Tompos Ádám
Magyar Nemzet

„Kövér Lászlónak és Mesterházy Attilának köszönhetően már van két köteles beszédünk is, gondolhatta október 23-án Tamás Barnabás, Putnok fideszes polgármestere, ezért mondott hát az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából egy guillotine-osat. Mert hát az olyan ünnepi. Ráadásul a városvezető gondoskodott arról is, hogy az említett retorikai csúcsteljesítményekkel ellentétben ezúttal nem kell méricskélni, vizsgálni a szövegkörnyezetet, a beszéd elhangzásának körülményeit, az akusztikai viszonyokat. Tamás Barnabás gondolatait egyenesen, pacekban mondta bele a tisztelt ünneplő tömeg arcába és a kamerába. Szó szerint ezt mondta: »Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.«

Ez a mondat egyszerűen tökéletes. Tökéletes, mert összesűrűsödik benne a NER szinte összes akcióhősének egy-egy jellemalkotó vonása. Itt van nekünk Németh Szilárd megkapó egyszerűsége, Deutsch Tamás lotyaszájúsága, Semjén Zsolt ki tudja miből táplálkozó eltökéltsége, Halász János fennhéjazó arroganciája, Kovács Zoltán középkáderi gőgje, Kövér László tanár bácsis fegyelmező hajlama, Lázár János huncut cinizmusa, Seszták Miklós méla szájtátisággal leplezett gátlástalansága, Budai Gyula kocsmai bunyós attitűdje és Kósa Lajos már-már természetfeletti képzavaralkotási képessége. És persze nem nehéz elképzelni azt sem, amint a mondatot követően hullik némi szotyolahéj a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyának padlójára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. november 07. 05:30
"- Azért, mert fiatalabb vagyok tőle, nem fogok megfohászkodni." "- Tudatosuljon meg az benne, hogy öööööö kinek milyen végzettsége van, vagy éppen ki milyen érted az életben is. - Szerinted ez bántó volt? - Számomra ez bántó volt, mer mi sem kezdtük el az ő feleségét fikázni, hogy akkor most neki mekkora az agykapacitása. - Mi történne, ha te komolyan elkezdenél valakit piszkálni? - Én nem fogok elkezdeni ööööö senkit se piszkálni, mert nem alacsonyodom le az ő szintjére, hogy ő például elkezdett rólunk beszélni, hogy nekünk kicsi az agykapacitásunk." https://www.youtube.com/watch?v=mtSSCC0H8Mo
westend
2017. november 06. 11:46
ezt a 'független' sajtóból tudja Gombóc? És kerülje a csendőrpertut legközelebb.
westend
2017. november 06. 11:12
na, azért nem kell túlzásba esni, semmi bajom veled vagy a véleményeddel. Én valamennyire másképp látom, a Fletó-korszakot pedig azért is hoztam fel, mert kb ugyanaz a nihil az ellenzéki alternatíva jelenleg is - és közelednek ugyebár a választások. Nem véletlen, hogy a Tomposok próbálják egy szintre hozni a választási lehetőségeket - ez is egy módja a relativizálásnak.
Mich
2017. november 06. 11:01
Ez a cikkecske egyszerűen tökéletes, mert összesűrűsödik benne G.Lalinak és a G.médiának összes jellemalkotó vonása: a G és csicskaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!