Katinka forradalma

2016. november 18. 14:14

Nem azokat a napokat éljük, amikor olyan könnyű időtálló dolgot mondani az uszodai világ legújabb botrányáról, és a Katinka-ügy mellékszálai is folyamatosan szövődnek. Egy lépést hátrébb lépve viszont a dolog nem is tűnik olyan bonyolultnak.

2016. november 18. 14:14
Bucsy Levente
Magyar Nemzet

A helyzetben talán épp ez a leglehetetlenebb: a botrány kirobbantója egyszerű kinyilatkoztatásokban háborog és követel lemondást, megannyi hangulati elemmel és az uszodavilág számára tökéletesen érthető utalgatásokkal, de kevés konkrétummal. Hogy nulla fokban és esőben kinti medencében kellett edzenie az olimpia előtt, könnyen cáfolta Gyárfás: a Tüske uszoda ugyanis rendelkezésre állt. És ha jobban belegondolunk, a Magyar Úszószövetség és Hosszú Katinka konfliktusához nekünk egészen pontosan 2015. december 22-e óta nincs közünk; ha szakmai természetű, azért, ha emberi, akkor meg azért. Nem lehetünk tízmillió úszásinnováció-szakértő országa, és mivel nem éljük az életünket Gyárfás Tamás zakózse­bében, nem láthatunk rá, kire miként gyakorol nyomást. Jelzésértékű lehet viszont, amit Bernek Péter ügynöksége lebegtet: a szövetség támogatások visszatartásával tesz sportolókat neki kiszolgáltatottá.

Természetes, hogy a napvilágra kerülő részletek villanypásztorként terelik a hírekre éhes nyájat, így nem sokan maradtak megértők az úszószövetség iránt szerda este, amikor Gyurta Dániel Hosszú mellé állt. Különös, de talán a riói bronzérmessel, a bűbájos Kapás Boglárkával lehet a leginkább azonosulni, aki bár szintén az Iron Lady mellett áll, mindössze rendet és nyugalmat szeretne az uszodák világában, Kiss-, Széles-, Gyárfás- és mindenféle ügyek nélkül.

E pillanatban azt is nehéz megítélni, kinek az érdeke ez az egész: a Katinka-párti nép szemében természetesen a magyar úszósporté, amit az úszónő épp most igyekszik „felszabadítani” az elnyomó Gyárfás alól. Hogy mi vezérli, nem mondja meg, csak találgathatunk. Ha valóban az úszósport álságos, szakmaiatlan és gátlástalan vezetésének megtisztítása, akkor sok sikert hozzá. Amennyiben a saját és az Iron Aquatics pecsenyéjét sütögeti, a példaképként nagy felelősséget cipelő Hosszú Katinka ugyanúgy megvezet mindenkit, ahogyan állítása szerint Gyárfás Tamás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2016. november 20. 09:19
"Katinka forradalma"??? Ne túlozzunk! Katinka térfoglalása, bomlasztása.
kuwiq
2016. november 19. 18:07
Esetleg tájékozódhatna a szerző, mielőtt leír valamit. Ez így "nesze semmi fogd meg jól".
august
2016. november 19. 17:13
Bucsy Levente: Katinka forradalma -------- Katinka 'fészbuk-forradalma lenne helyesebben a most zajló eseménysor... Kiderülhet, hogy a 'fészbukon meg lehet-e buktatni egy úszószövetség vezetését.. -Természetesen hathatós médiasegédlettel.
tango47
2016. november 19. 15:52
Én látom, hogy sok a pecsenye-sütögető az úszás közelében. A motíváció pedig (csak következtetés!) a pénz és a "szemétdomb" feletti hatalom lehet. Meggyőződésem, hogy következik hamarosan a kajak-kenu haddelhad is, a férfiak leszereplése okán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!