Hogyan manipulálná a Demokrata Párt és Soros György a katolikus egyházat?

2016. október 20. 06:42

A két fő játékos John Podesta, Hillary Clinton kampányának vezetője, aki egy szélsőségesen liberális katolikus, és Soros György, a filantróp balos milliomos, aki amúgy ateista.

2016. október 20. 06:42
Damian Thompson
Spectator

„A jobboldali amerikaiak hajlamosak mindenfelé liberális összeesküvést látni. Állításaik gyakran ostobák – Donald Trump épphogy csak bejelentette, hogy a 2016-os elnöki választásokat meghekkelték –, és néha mérgező mítoszokat kevernek elméleteikbe a bábok köteleit mozgató zsidókról. De a liberálisok, mint az aktivisták általában meggyőződéstől függetlenül, időnként tényleg belekeverednek valamiféle koordinált cselszövésbe. A kérdés az: hogyan néz ki egy igazi liberális konspiráció, szemben a szélsőjobbos fantáziákkal, és hogyan működik? 

Most már ezt is tudjuk, a WikiLeaksnek köszönhetően. Két köteg dokumentumból – egyet ebben a hónapban, egyet augusztusban tettek közzé – az válik világossá, hogy a Demokrata Párt legmagasabb szintű emberei és szövetségeseik miként szivárogtak be a katolikus egyházba, hogy előmozdítsák a saját agendájuk ügyét. A két fő játékos John Podesta, Hillary Clinton kampányának vezetője, aki egy szélsőségesen liberális katolikus, és Soros György, a filantróp balos milliomos, aki amúgy ateista. 

Minden más elnöki választáson ez címlapsztori lenne. De idén nincs az a demokrata botrány, ami felül tudná múlni a republikánus jelölt groteszk bohóckodását. Trump maga – aki, természetesen, semmit nem tud a katolicizmusról – nem is tűnik úgy, mintha értené, mi szivárgott ki a WikiLeaksnek köszönhetően. (...)

Augusztusban a WikiLeaks közzétett egy jelentést Soros US Opportunities Fundjától arról, hogy az 650 ezer dollárt költött Ferenc pápa 2015-ös amerikai látogatására. Balos hitéleti szervezeteken keresztül az Alap azt tervezte, hogy »megvásárolnak püspököket annak érdekében, hogy nyíltabban támogassák a baloldali gazdasági és társadalmi üzeneteket, hogy így is elősegítsék azt, hogy a pápa pártján álló püspökök mögött kritikus tömeg gyűljön össze.« A »pápa pártján álló«-n itt azt kell érteni: »Demokrata-barát«. Az Alap olyan konzervatív főpapokkal szemben szeretné megteremteni a hatalmi egyensúlyt, mint például a philadelphiai Charles Chaput. Chaput kétségtelenül nem tartozik Ferenc kedvencei közé – de a demokraták még kevésbé szeretik, minthogy Hillary Clintont »sorozatban hazudó cselszövőnek« nevezte, Podesta Catholics United nevű szervezetét pedig »egy politikai gépezet kreatúrájának«.

Miben utazik a US Opportunities Fund? Soros elvégre egy olyan hitetlen, akit riaszt az abortuszra, eutanáziára, a népességszabályozásra és a melegházasságra vonatkozó katolikus tanítás. A válasz talán a Newmantól származó »Katolikus Tavasz«-emailben található meg. A katolikus szavazók több mint fele Hillaryt támogatja. Ez részben arra válasz, hogy a republikánusok egy »vulgáris, faragatlan tuskót és a nőket nem tisztelő« jelöltet állítottak – ahogy Chaput jellemezte Trumpot. De ez ugyanakkor tükrözi azt is, hogy az amerikai katolikusok jelentős része nem azonosul  az egyház nem éppen divatos álláspontjával a válást, a melegházasságot, a születésszabályozást és az abortuszt illetően.

A demokraták kiszagolták a lehetőséget, és ezért nem is lehet őket kárhoztatni. A katolikus értelmiségiek évtizedekig republikánus agendát nyomattak. A jobboldali katolikusok felül voltak reprezentálva a Legfelsőbb Bíróságon, és George W. Bush hallgatott rájuk. De Trump felbukkanásával, az ő nemlétező életpárti álláspontjával és a keresztény erkölcs megvetésével a katolikus-republikánus szövetség romokban hever. És persze Rómában is új rezsim van uralmon.

Ferenc pápa sokkal jobban utálja az amerikai kapitalizmust, mint elődje, Benedek; a bőkezű kormányzati programokat és az amerikai progresszívek által hirdetett, nyitott bevándorlási politikát részesíti előnyben. Egyik legközelebbi tanácsadója, Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga bíboros a PICO (People Improving Communities through Organising) támogatója, ami úgyszintén részesedett Soros 650 ezer dollárjából. A US Opportunities Fund közzétett dokumentumai egyenesen dicsekednek azzal, hogy felhasználták a bíboros befolyását céljaik eléréséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. szeptember 04. 22:26
Aki nem azonosul a Katolikus Egyház tanításával a "válást, a melegházasságot, a születésszabályozást és az abortuszt illetően", az nem tekinthető katolikusnak.
balbako_
2017. április 25. 21:15
Döbbenetes, hogy a balliberális oldal a világon mindenütt a hatalomért minden törvényes és törvénytelen eszközt megmozgat. Ez bizony minden csak nem demokratikus, amiről áradoznak éjjel nappal.
kortárs
2016. december 25. 11:41
Sorosék ugyanazok a komcsik mint Marxék voltak, akik minden lázadásnak örültek ami rombolt, aljas és perverz céljuk érdekében. Keleten elbuktak, de Amerikában most érnek a csúcsra.
Starlord
2016. december 21. 23:42
" a pápai szék az egy politikai poszt" De melyik államban?! Viszont az már a cédulák árulása óta világos, hogy pénzért bármikor bármire kaphatóak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!