A soha nem látott összeállításban játszó Fradi idegenben is megnyerte az örökrangadót

2024. április 28. 20:02

Már az első félidő végére kialakult a 2–1-es végeredmény.

2024. április 28. 20:02
LISZTES Krisztián
Vámos Tamás

Nyitókép: Lisztes Krisztián volt az örökrangadó főszereplője! Fotó: fradi.hu (archív)

***

Az örökrangadó előtt érkezett egy jó hír: a betegségéből felépülő Hajdu B. István volt a meccs kommentátora!

A mérkőzést a két csapat a következő összeállításban kezdte:

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zs. Kocsis G. – Varju, Kata, Horváth A. Antonov – Bognár I. Németh K.  

FTC: Dibusz – Botka, Wingo, Aaneba, Ramírez – Katona B. Maiga, Ben Romdan – Lisztes, Kodro, Szevikjan

Mint látható, a már bajnok Ferencváros sérülések, fegyelmi okok (Alekszandar Pesics) és eltiltások (Varga Barnabás) valamint taktikai okokból elég tartalékos (vagy fogalmazzunk úgy: szokatlan) összeállításban kezdte az örökrangadót, amellyel kapcsolatban érdekesség, hogy eredményesebben szerepel idegenben (14 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség), mint hazai környezetben!

Eseménytelen percek és Fradi-fölény vezette be a találkozót, majd negyed óra múlva kiszabadult a szorításból az MTK: előbb egy lendületes támadás után szögletet rúghatott a hazai csapat, majd a korábbi ferencvárosi, Bognár István lőtt fölé.

Hasonló jelenet a másik oldalon is: Kodro készített le egy labdát a tizenhatoson belül Katona Bálintnak, ám az eddig gólnélküli tehetség ezúttal sem iratkozott fel az eredményes játékosok listájára. 

A 27 .percben megvillant Lisztes Krisztián, és rögtön vezetést is szerzett a Ferencváros! 

A zöld-fehérek közönségkedvence egy remek ritmusváltás után kitűnően adott be, és az egyedül maradt Kenan Kodro zavartalanul fejelt a kapuba; Demjén csak beleütni tudott a labdába. MTK Budapest – Ferencváros 0–1. 

A Fradi bosnyák-spanyol légiósa a Zalaegerszegen szerzett első gólja után az FTC következő idegenbeli bajnokiján is eredményes tudott lenni!

A remek gólpassz meghozta a nyáron az Eintracht Frankfurtba szerződő „kis Lisztes” kedvét: kitűnően tört kapura, és éles lövését Demjén csak szögletre tudta ütni. 

Aztán a 31. percben az első valamire való MTK-ellentámadás, meg is hozta az egyenlítést: Antonov remekül adott be, és az Aaneba mögül kibújó Németh Krisztián okosan a földre fejelte a labdát, amelyet így nem tudott hárítani Dibusz Dénes. MTK Budapest – Ferencváros 1-1!

A 40. percben egy nem MINDENNAPI jelenet borzolta az MTK-játékosok és -szurkolók idegeit. 

Ben Romhdane a tizenhatos előtt vesztette el a labdát Kocsis Gergővel szemben, majd a kilépő MTK-játékost nyilvánvaló gólhelyzetben buktatta Aaneba. Meglepetésre először csak a sárga lap villant Csonka Bence kezében, majd következett a VAR-vizsgálat, mely után a játékvezető is megnézte a felvételt. S láss csodát, fordított ítélet született: Aaneba figyelmeztetését törölték, és az a Kocsis kapott lapot, aki a felvételen is jól láthatóan szabálytalankodott (rálépett a lábfejére) a Fradi tunéziai légiósával szemben. 

A hosszabbítás perceiben Kata Mihály egy percen belül kétszer is szabálytalankodott, amellyel „sikerrel” váltott ki egy sárga lapot Csonka spori zsebéből.

MTK-FTC
A Ferencváros bedarálta az MTK-t és tovább folytatta a győzelmi sorozatát Fotó: mtkbudapest.hu 

Ám nem ez volt az örökrangadó első félidejének slusszpoénja: a december óta először a Ferencváros kezdőcsapatában lehetőséget kapó Lisztes Krisztián Katona Bálint pöckölése után olyannyira cselesen ívelt előre, hogy a labdába a mezőny egyetlen játékosa sem tudott beleérni, – ám éppen ez zavarta meg Demjén Patrikot, aki nem is tudta hárítani a kísérletet, ezzel újra a zöld-fehérek szereztek vezetést. MTK Budapest – Ferencváros 1-2! 

A váratlan fordulat már kicsit sok volt Németh Krisztiánnak, aki reklamálás miatt sárga lapot kapott.

SZÜNET UTÁN

A mérkőzés ugyanott folytatódott, ahol az első játékrészben abban maradt. Legalábbis abban az értelemben, hogy Lisztes – a hosszú kihagyás ellenére – remek formában van! A 47. percben kitűnően ugratta ki Szevikjant, az örmény légiós kísérletét azonban Demjén bravúrral szögletre tornázta!

Az 53. percben az MTK előtt adódott lehetőség: Kata ügyeskedett a tizenhatosnál, beadását Horváth Artúr gurította hátra Bognár István elé, akinek jól helyezett lövését Dibusz látványosan hárította.

Az 58. percben alaposan megszédítette az MTK védőit a Fradi: előbb Szevikjan, majd Lisztes kavargatott, végül Kocsis hárított szögletre.  

A 67. percben Bognár remekül ugratta ki Kocsis Gergőt, akit az utolsó pillanatban szerelt bravúrosan Wingo. A 72. percben az újra megvillanó Szevikjant Antonov csak egy sárga lapért cserébe tudta visszarántani.

Dejan SZTANKOVICS
Dejan Sztankovics: megvan az újabb skalp! Fotó: fradi.hu

A 77. percben újra a Bognár – Németh Krisztián duó alkotott: a játékmester előre ívelését a hazaiak gólszerzője furcsa mozdulattal, kapásból lőtt kapura, Dibusznak nem okozott gondot a lövés hárítása.

A 87. percben a csereként beálló Kehinde lövését hárította bravúrral, lábbal Demjén, majd Bognár István intézett keresetlen szavakat Csonka Bence játékvezetőhöz, miután nem fújt le az ellene elkövetett – vélt – szabálytalanságot, majd vétkesnek találtatott, miután megrúgta Tóth Alexet.

„Kisbogesz” azért bebizonyította, hogy remek futballista: kitűnő labdát ívelt a tizenhatoson belül felnyomuló Kovács Mátyás elé, akinek lövését bravúrral védte Dibusz, majd ugyanígy tett, amikor Kocsis Gergő próbálkozását hatástalanította...

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. április 28. 20:52
A négerek és muszlimok győztek és akkor a rasszista szurkolók most szopizhatják őket. 👏👏🇮🇱
oberennsinnen49
2024. április 28. 20:44
Az FTC erőfölényben játssza a mérkőzéseit az NB I-ben, a győzelmeit nem lehet elvitatni. Ám az érthetetlen, miért kell ezt még játékvezetői alájátszásokkal is "bebiztosítani", már csak azért is, mert ez kontraproduktív, a nemzetközi porondon, lásd a tengeri halászokat, lásd az Olimpiakoszt, azok bizony megalázták az itthon támogatott kedvenceket. Most mi történt? Az, hogy FTC-kiállítás helyett az MTK ellen ítélt rúgást a bíró, a következő 3 percben ezután az MTK kapott 3 sárga lapot és egy gólt. ----------A meccs szünetében a stúdióban visszajátszották az ominózus jelenetet ELŐNÉZETBŐL, ÉS AZ mtk JÁTÉKOSA NEM LÉPETT, NEM TAPOSOTT RÁ AZ ŐT LERÁNTÓ FTC-JÁTÉKOS LÁBÁRA. ELÉ LÉPETT, DE EZ HÁTULRÓL VALÓBAN RÁLÉPÉSNEK TŰNHETETT. De miért nem mutatták be a bírónak ezt a felvételt is? Azért, mert a teljes magyar "nemzeti" média egy ftc-...ichanyaló. Amiért - a megtévesztésekért, félrevezetésekért, hazudozásokért - szétzilálódik a magyar labdarúgás, már gyerek szinttől kezdve...
Abiondi
2024. április 28. 20:33
MTK - Fradi B 1:2 🤩
DrPepper
2024. április 28. 20:29
Lisztes és Szevikjan nagyot mentek. Az örmény gyerek szerintem jövőre alapember lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!