A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen

2013. október 07. 11:52

Európa nem tud olyan szabályt kitalálni, amely megakadályozná az amerikai internetes vállalatokat abban, hogy adatokat gyűjtsenek, és azokat átadják a nemzetbiztonságiaknak.

2013. október 07. 11:52
EUrologus
444

„A Facebook árnyék-profilokat készít felhasználóiról, a Google minden rezdülésünket rögzíti a világhálón, az internetes reklámcégek tucatnyi szempont alapján kategorizálják egy oldal látogatóit. Az EU pedig tanácstalanul áll, hogy miként lehetne korlátok közé szorítani az internetes adatgyűjtést, illetve a felhasználók rejtett nyomon követését. (...)

Az amerikai internetes vállalatokon átfutó összes információ (lényegében a teljes internetes forgalom) az NSA-nél köt ki. Erre az európai kormányok még idegesebbek és még tanácstalanabbak lettek.

A tanácstalanság oka, hogy jelen állás szerint Európa nem tud olyan szabályt kitalálni, amely megakadályozná az amerikai internetes vállalatokat abban, hogy adatokat gyűjtsenek, azokat felhasználják, és átadják a nemzetbiztonságiaknak. Az NSA-vel való együttműködésre az USA törvényei kötelezik a vállalatokat, logikus, hogy ezeket a szabályokat nem fogják megszegni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. október 12. 12:38
"Európa nem tud olyan szabályt kitalálni, amely megakadályozná az amerikai internetes vállalatokat abban, hogy adatokat gyűjtsenek" Esetleg nem is akar?! Mert mondjuk ugyanaz a cionista háttérhatalom irányítja, mint az usa- t?
enes
2013. október 09. 00:12
Szétnéztem egy "hálós" ingatlanforgalmazónál célzottan: szoba szám, terület, város stb. Azóta rendszeresen kapok célzott hírdetéseket. Nem regisztráltam!
Wazze
2013. október 09. 00:09
Ez az eu viszont nagyon határozott volt az uborka görbületét illetően...
Le vörösök proletárok!
2013. október 08. 01:26
Na bumm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!