Új fejezet nyílik Tállyáról

2013. június 10. 21:45

Itt-ott még pince sincs; ahogy az ültetvények is vegyes állapotúak, összetételűek; a többség nem szőlész-borász végzettségű.

2013. június 10. 21:45
Ripka Gergely
Táncoló Medve

Érzékeny és kényes folyamat ez, mely még most is start-fázisban van. Itt-ott még pince sincs; ahogy az ültetvények is vegyes állapotúak, összetételűek; a többség nem szőlész-borász végzettségű; többek számára a Budapest-Tállya távolsággal eleve meg kell küzdeni stb. Márpedig tudjuk jól: magas szintű borminőséghez időben, térben és fejben is maximálisan jelen kell lenni, pláne ha valaki egy olyan borvidék mezőnyében szeretne kitűnni, mint Tokaj-Hegyalja.

Mégis, Tállya történelmében úgy néz ki tehát, új fejezet indult, új energiák szabadulnak föl. Nem nagyon találunk a múltban példát olyasmire, hogy egy nagy múltú településen hasonló koncepció mentén nyitnának hasonlóan új fejezetet. A Tállyára érkező újdonsült tulajdonosok előtt rengeteg feladat áll, melyhez nem kevés kitartásra lesz szükség, de a szerencsés évjáratok remélhetőleg igazolni fogják őket és 5-10 év múlva elmondhatják, hogy ezek az új energiák új alapokra helyezték egy nagy múltú település borászati kultúráját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomi.sharpp
2013. június 14. 20:58
@perszekutor Csak abban tudok bízni, hogy nem tudja mit beszél.
perszekutor
2013. június 11. 10:54
El. Most újraolvastam. Van benne néhány helyesírási hiba. A véleményem semmit sem változott az "új befektetőidről" és az alkonyi, stb. nevű "szólész-borászaidról". Kapzsi, hazug, sehonnai farizeus banda.
perszekutor
2013. június 11. 10:00
==Itt-ott még pince sincs; ahogy az ültetvények is vegyes állapotúak, összetételűek; a többség nem szőlész-borász végzettségű...== Nem baj. A lényeg, hogy az újak is tudják, hogyan kell tablettából 'bort' csinálni, vagy 10 kiló szőlőből 300 liter 1800 forintos lőrét. Szegény szőlőtermelők, szegény borivók, szegény Magyarország.
bukovics
2013. június 11. 09:14
Te elolvastad egyáltalán a cikket? Kötve hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!