Tokaj vs Wachau: az első reakció

2013. április 22. 11:48

Megállapíthatjuk, hogy 1820 Ft-tól kezdődtek a stabilan jó borok Tokajból, de inkább a 2400 Ft körüliek emelkedtek ki a mezőnyből, viszont a wachaui tételek is közelítették a 2000 Ft-ot.

2013. április 22. 11:48
Kobrizsa Ádám
Bor-neked.hu

„38 bor megkóstolása nagyon nagy feladat az ízlelőbimbóknak. Tokajról sajnos sokkal kevesebb ismeretem van, mint amennyit megérdemel. (De ezen most tavasszal változtatunk.) Wachauról pedig csak bringás nyári élményeim vannak, bár kóstoltam Zöld Veltelinit tisztán is, fröccsben is Wachauból és Kremstalból egyaránt.

Számunkra a tokaji bor kérdése eleve izgalmas, hiszen mostanában fogjuk kitalálni és kiválasztani a Lumen2 tokaji kínálatát. Ehhez egy fontos állomás volt, hogy megismerjük a 2500 Ft alatti, környéki választékot.
 
Maga az összehasonlítás Wachauval tudjuk, hogy kicsit sántított, de ezen az estén átadtuk magunkat az élvezeteknek. Figyeltük a fiatal hozzáértő generáció egyes reakcióit, majd olykor drága sógoromra gondolok (Nagy Robi), hogy ő vajon miket mondott volna az egyes tételekre.

Megállapíthatjuk, hogy 1820 Ft-tól kezdődtek a stabilan jó borok Tokajból, de inkább a 2400 Ft körüliek emelkedtek ki a mezőnyből, viszont a wachaui tételek is közelítették a 2000 Ft-ot. Eredményt mi magunk nem is mondanánk, hiszen a lefelé kilógó tételek 1000 Ft környékén tanyáztak. Nekünk nagyon tetszettek ár-érték arányban:

  • Pelle - Tokaji páros
  • Tokajicum - Darázskő furmint
  • Tokaj Kereskedőház - Grand Selection barrique”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!