Cseljabinszk

2013. február 17. 11:57

Mi történne Magyarországon egy közepes népességű városban egy ilyen robbanás után?

2013. február 17. 11:57
Andrassew Iván
Népszava

„Mert az igazi történet abban van, hogy miképpen tudnak azonnal többezer embert kárfelmérésre mozgósítani, hogyan mozdul meg a központi hatalom, amikor egyszerű emberi képzelettel elsőre szinte fölmérhetetlen mennyiségű üvegtáblára, üvegező szakemberre, szállító kapacitásra van szükség, amikor az embereket azonnal melegedő központokba kell terelni, ahol biztosítani kell az életfeltételeket...

Ha erre képes egy társadalom, akkor ez többet mond el, mint amit GDP- és egyéb adatokból kiolvashatunk. És persze fölmerül bennünk: mi történne Magyarországon egy közepes népességű városban egy ilyen robbanás után? Szeretném látni a magyar katasztrófavédelmi modellt és akciótervet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2013. február 17. 22:39
de miert, Oroszo.-ban olyan jol muzsikalt a katasztrofavedelem? mellesleg az utobbi 2 evben ugy tudom valoban brutalis forraskivonas tortent az arvizvedelembol es mindenfele kornyezetvedelmi hatosagbol (a koltsegvetesi konszolidacio miatt), sz'al lehet hogy valoban igen nagy baj lenne, ha tortenne valami.
koppany17
2013. február 17. 21:33
"Szeretném látni a magyar katasztrófavédelmi modellt és akciótervet.” Sőt, talán azt is szeretnád látni, kedves borzas kolléga, hogy maga az esemény is bekövetkezzen, ugye??????
wandakutya
2013. február 17. 17:01
" És persze fölmerül bennünk: mi történne Magyarországon egy közepes népességű városban egy ilyen robbanás után? Szeretném látni a magyar katasztrófavédelmi modellt és akciótervet." Na ezért az utolsó mondatért készült ez a cikk. Még egy tőlünk távol történt katasztrófa is arra jó ennek a prolinak, hogy idehaza rúgjon bele valakikbe. Nem aggódik ez a távolban szenvedőkért! Egy frászt! Ha pedig nálunk becsapódna egy ilyen égi szörny, annak lehetne némi hozadéka is: netán az ilyen kuvikok valamelyikének háza tetején landolna, mielőtt bemosná a tulajjal együtt az altalajba.
Rabonban
2013. február 17. 16:56
Értem én, Iván, hogyne érteném: erről a meteoritról is Orbán tehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!