Megosztottak a fekete keresztények

2012. szeptember 28. 14:42

A legtöbb fekete keresztény pásztor nem tartja jó választási lehetőségnek sem Romney-t, aki mormon, sem Barack Obamát, aki a melegházasság pártját fogja.

2012. szeptember 28. 14:42
Kováts Megyesi Bálint
Kitekintő
„A CBN News tudósítása szerint az elnökválasztások megosztják az afroamerikai fekete közösséget. A legtöbb fekete keresztény pásztor nem tartja jó választási lehetőségnek sem Romney-t, aki mormon, sem Barack Obamát, aki a melegházasság pártját fogja.

A lelkészek azt mondják, hogy gyülekezeteikben a legfőbb kérdés, az, hogy miképp szavazhatna egy igaz keresztény egy olyan elnökre, aki a melegházasságot támogatja és azt törvényesíteni akarja. A.R. Bernard tiszteletes, aki az Afroamerikai Keresztény Kulturális Központ alapítója New York-ban kijelentette, »mikor Obama elnök nyilatkozatban sürgette és támogatta a melegházasság lehetővé tételét, sokunk komolyan elgondolkodott azon, hogy Barack Obama milyen irányba is vezeti a nemzetünket?« (...)

A fekete keresztény közösségek azért is kiemelten fontosak, mert 2008-ban Obama az afroamerikai szavazatok 95%-át nyerte el. A fekete keresztény csoport továbbá döntő lehet majd a mostani választásokon, hiszen több vacilláló államban (swing states) is jelentős arányban jelen vannak és országosan is 7% körüli az arányuk a felmérések szerint, országos átlag felett vannak jelen olyan döntő és vacilláló államokban, mint Florida, Észak-Karolina, Virginia tehát mindkét elnökjelölt sokat veszíthet, ha elpártolnak tőle e csoportok.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabo.renata
2012. október 03. 17:20
Mi az, hogy keresztény pásztor? A pastor szót nem lehet így magyarra fordítani, ez angolul egyszerűen papot jelent. Angolul a minister szót is használják a papra, azt sem keresztény miniszternek kell fordítani. A cikk írója döbbenetesen sötét.
acido domingo
2012. október 02. 23:17
Ne velem vitatkozz: ' 1978-ig az Egyház néger tagjai nem kaphatták meg a papságot. A fundamentalisták szerint a tiltást továbbra is fenn kellett volna tartani. A hivatalos állásfoglalás szerint az Egyház isteni kinyilatkoztatás miatt változtatott ezen a hitelven.' http://hu.wikipedia.org/wiki/Mormon_fundamentalizmus
acido domingo
2012. október 01. 12:37
'Szerintem a keresztény feketék inkább szavaznak egy mormonra, mint egy félfehér buzipátyolgatóra' Ez megint nem ilyen egyszerű. Az első időkben a mormonok 'igei alapon' tartották alacsonyabb rendűeknek a feketéket.
acido domingo
2012. szeptember 29. 15:55
Ezt nem lehet tudni, különösen az amerikai választási rendszerben nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!