A lazulás új dimenziói

2012. augusztus 30. 11:47

Mindenféle túlzás nélkül jelentjük ki, hogy a Gödör Kemping a legnyugisabb, legbarátságosabb fesztivál, ahol még a kisgyerekes kultúra- és zenekedvelők is humánus keretek közt szórakozhatnak.

2012. augusztus 30. 11:47
Írókéz Magazin
Írókéz

„Mindenféle túlzás nélkül jelentjük ki, hogy a Gödör Kemping a legnyugisabb, legbarátságosabb fesztivál, ahol még a kisgyerekes kultúra- és zenekedvelők is humánus keretek közt szórakozhatnak. A hamisítatlan Gödör életérzés már a becsekkolásnál pofán csapott minket, sorban állás nélkül, zökkenőmentesen kaparintottuk meg a péntekre szóló napijegyeket a béke szigetére, majd a Romano Drom dallamaival a fülünkben, és hűsítő sörrel a kezünkben vettük szemügyre az agárdi Parkstrand Kempingben terpeszkedő, szellősen kialakított fesztiválterületet.

Hatalmas pacsi a szervezőknek azért, mert az ígért összművészeti - közösségi - természetközeli triumvirátust hibátlanul valósították meg, illetve a fővárosban már megszokott Gödrös lazulást egy az egyben leköltöztették a festői Velencei-tó partjára. Jelentősen megdobta az élményfaktort az a szinte nem is evilági közvetlenség és nyugalom, ami minden egyes ott dolgozó, illetve fesztiválozó auráját körbelengte, illetve üdítő volt a többi fesztiválon tapasztalható tömeg totális hiánya is.

A programpalettáról nekünk a mozgáskultúrával kapcsolatos performanszok ütöttek nagyobbat, bár mindenképp említésre méltó a Budapest Bár és az Intim Torna Illegál koncertje. A Budapest Bár többek közt Németh Jucival (ő volt egyébként a fesztivál arca) és Frenkkel felfegyverkezve támadta a táncos lábú közönséget retró dallambombáival, és Juci kacér hangjától nem csak mi, de még a Hold is elvörösödött, a tó vize meg majdnem felforrt.  Az Intim Torna Illegállal (akik júliusban az Európa legjobb fesztiválja címet elnyert Exit-en is bemutatkozhattak) lyukat vágtunk a kádba, illetve majdnem pogóztunk (de csak majdnem), és elmerengtünk, hogy az énekes Dorogi Peti hangja vajon egy nátha, vagy veleszületett hangszálelrendezés miatt olyan, mint Kardos-Horváth Jánosé? Egyébként legközelebb a Kobuci kertben láthatjátok-hallhatjátok őket augusztus 29-én.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zatvorodverazsdnyikov
2012. augusztus 31. 00:19
Ja. Hatalmas görcsbe-rándulás. Annak, aki nem a hamisítatlan gödör-életérzésre vágyott, hanem az egyébként itt megszokott nyugodt strandoláshoz. - Én igazán imádom a zenét is. Csak ettől a fajta ricsjtól kezdek ámokfutásba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!