Gyurcsány rárontott a kereszténységre

2012. március 27. 17:28

Kiállunk Magyarország 1000 éves keresztény hagyománya és intézményrendszere mellett.

2012. március 27. 17:28
Stágel Bence-Hollik István
IKSZ

„Felháborítónak tartjuk, hogy a KISZ-ben nevelkedő, majd a diktatúrában szerzett politikai kapcsolatait gazdasági haszonra váltó Gyurcsány Ferenc akarja megmondani, hogy mi a moralitás és mi az erkölcs. Mindez csupán azért, hogy az általa képviselt progresszió jegyében leromboljon mindent, ami az európai hagyományokhoz kötődik. Éppen ő, aki 1989-ben még arról értekezett, hogy a Varsói Szerződésből történő kilépés – amely egyet jelent a szocializmus bukásával – majd csak 16 év múlva lesz időszerű.

Korábban Gyurcsány Ferenc az Európai Unió egyik alapító atyjának, a mélyen vallásos Robert Schumannak szavait kiforgatva arról értekezett, hogy »ha Európa keresztény lesz, akkor nem lesz«. Gyurcsány azzal is fenyegetett, hogy az elkövetkezendő hetekben megdönti »a kiváltságaiban érinthetetlen egyház tabuját«. A történelemből már ismerjük az efféle »tabudöntögetést«, amikor egy magát arra felkentnek hitt személy megvezetett híveit a kereszténység ellen hangolta. Ez általában az egyházi javak államosításába, a szerzetesrendek feloszlatásába, végül szélsőséges keresztényüldözésbe csapott át.

Innen üzenjük ezért Gyurcsány Ferencnek és pártfogóinak, hogy kiállunk Magyarország 1000 éves keresztény hagyománya és intézményrendszere mellett, és igenis valljuk: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2012. március 28. 07:29
Nagyon megdöbbentő, amikor komcsik és szélsőjobberek együtt pocskondiázzák az egyházat, amint itt a kommentfolyamból kiderül. Ha valakinek az egyház csak az inkvizíció és a pedofília, akkor gondolom a liberalizmus csak a nyaktiló, Ázsia csak Irak, a hajózás csak a Titanic, a szex pedig csak az AIDS. Szóval buta leegyszerűsítés, vagy általánosítás.
Plagizátor terminátor
2012. március 28. 07:23
Álljál, van is mi mellett, te kis mitugrász...
Akitlosz
2012. március 28. 04:00
Amúgy ez a Gyurcsány mintha miniszterelnök lett volna jó pár évig. Ugyan miért nem szüntette meg az egyházak kiváltságait? Ezek a politikusok ellenzékben mindig remekül tudják, hogy mit kellene tenni, csak éppen maguk sem teszik, ha hatalomra kerülnek.
Akitlosz
2012. március 28. 02:58
Annyira vagytok hasznára a magyar nemzetnek, mint Gyurcsány. Magyarország nem ezer éves, hanem 1116 éves. Az ország kultúráját, hitét pedig éppen a keresztények rombolták le. Európa gyökerei valóban a keresztények. Európában már akkor civilizációk és kultúrák virágoztak, amikor a keresztények még a szentlélek heréjében sem léteztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!