Egervárinak van mire szerénynek lennie

2011. szeptember 04. 10:26

A kapitány a mai Magyarországon teljességgel szokatlan realitásérzékkel közelítette meg az amilyen meglepő, olyan bravúros 2-1-et.

2011. szeptember 04. 10:26
Hegyi Iván
Hegyi Iván
NOL

„A kapitány a mai Magyarországon teljességgel szokatlan realitásérzékkel közelítette meg az amilyen meglepő, olyan bravúros 2-1-et. Nem tagadta el, hogy »a második félidőben voltak nehéz periódusaink«, s hogy »az ellenfél az egyenlítő gól után fölénk kerekedett«; nem titkolta azt sem, hogy »a szünet után több játékosunk elfáradt«; még véletlenül sem esett a túlértékelés, netán az öntömjénezés hibájába. Nem »szállt el« a kimeneteltől, inkább valódi szakvezető módjára elemezte a történteket, joggal jelentve ki: »az eredmény legfőképpen az elszántság, a csapategység és az állhatatosság sikere«, részben meg annak tulajdonítható, hogy »a játékosok képesek voltak ritmusváltásra még akkor is, amikor már-már elkészültek az erejükkel«.

Megjegyezte még, hogy az az odaadás és lelkierő, amely ezúttal megmutatkozott, »akár messzire is repítheti majd a csapatot«. Megkérdeztem tőle: milyen messzire? Mire tréfásan azt válaszolta: Kisinyovig feltétlenül.

Nyilván mondani sem kell: kedden Moldova–Magyarország mérkőzés lesz. Ezzel a mértéktartással és -adással ott is mehet »valamire« az együttes, bár a meccset soha nem az edző nyeri meg.

Ám Egervári felfogása nyilvánvalóan szerepet játszik abban, hogy péntek estétől végre tényleg van mire szerénynek lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. szeptember 04. 17:06
Úgy utálom a Népszabadságot! (Haragszom rátok) De úgy szeretném Iván, ha megérnéd hogy kurva jó cikkeket írhass óriási meccsekről, óriási győzelmekről! Ez az én kívánságom Neked. Respect!
drieno
2011. szeptember 04. 13:28
nem akarom a szerző hozzáértését megkérdőjelezni azonban az egyértelmű, hogy minden meccsnek van olyan periódusa, amit holtpontnak szokás nevezni egy csapat szempontjából ha a játékosok valóban holtfáradtak lettek volna, nem értek volna oda az utolsó pillanatban - mondjuk kétszer tényleg nem értek oda, de nem tízszer hússzor, ahogy korábban szokásos volt, és főleg nem tudtak volna elszakadni az ellenféltől rendszeresen a 80-90 perc között, hanem a szokásos agóniába merülten téblábolva várták volna a végső sípszót szóval a játékosaink korántsem voltak a halálukon, a külföldiek pedig még a dinamikájukat is megőrizték a meccs végéig, mint pl rudolf, de még koman is mutatott be gyors és jó cselt a vége felé (csak ne passzolna annyi rosszat meccs közben) az igazi fizikai kimerültség pusztító erejű az agyműködésre, összpontosítóképességre, amivel azért akkora gondok nem voltak, pl lackó az utolsó pillanatban még odaért és kicsit megcsúsztatta fejjel a beadást ibrahimovic előtt, aki emiatt simán mellé helyezett.... én inkább a svédeken láttam, hogy erőlködnek, a döntő gól előtt is háromszoros létszámfölényben voltak, mégse bírtak megbirkózni két támadónkkal, teljesítették a célt, visszazártak, csak éppen a labdát, meg az embereket nem találták meg... az nem csak szív kérdése, hogy három rátámadó játékos mellett priskin két csel után megfelelő ütemben lövi középre a labdát, rudolf pedig nem véletlenül kóválygott arra, hanem egy ütem lassítás után, amire a svéd védők is belassítottak, gyorsan beindult a tátongó üresbe és tökéletes ütemben csípte meg a belőtt labdát - egy fáradt játékos lemaradt volna...
Róbert__
2011. szeptember 04. 12:03
én nagyon örülök, hogy nyertünk, végigizgultam a meccset! ettől függetlenül viszont azt kell mondjam, sokszor amilyen szerencsétlenkedést és balf@szkodást levágtunk, arra szerintem csak a magyar válogatott képes :D
egysegelem
2011. szeptember 04. 11:56
Csak azt ne gondolja senki, hogy egy bravurgyozelemtol a magyar fociban barmi is valtozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!