A gyűlöletbűnözés tovább folytatódik

2010. október 25. 16:51

A hazámban folyamatban van egy rasszista gyilkosságsorozat, amely nem ért véget. Interjú.

2010. október 25. 16:51

„- Milyen üzenettel jött az Egyesült Államokba?

- Ez a legnagyobb lehetőség pályafutásom során, hogy segítséget kérjek [az Egyesült Államoktól] a magyarországi gyűlöletbűnözés elleni küzdelemhez. A hazámban folyamatban van egy rasszista gyilkosságsorozat, amely nem ért véget. Az FBI együttműködött a magyar rendőrséggel a nyomozás során. Ez az együttműködés sikeres volt, ennek köszönhetően fogták el a gyilkosokat. Tavaly augusztusban négy elkövetőt fogtak el. De ennek ellenére a [romaellenes] gyűlöletbűnözés azóta is tovább folytatódik. A rendőrség hat holttestet talált, és kilenc olyan helyszínt, ahol Molotov-koktélt dobtak házakra. Kutatásaim szerint háromszor annyi támadás történt, mint amennyiről a rendőrség beszámolt. Ma a parlamenti választásokon a szavazatok 15 százalékát begyűjtő [szélsőjobboldali] Jobbik a «cigánybűnözés» gondolatát támogatja, és a hazámban a légkör hihetetlen. Nem megnyugtató Magyarországon romának lenni. Ezért látogattam ide, hogy a Külügyminisztériumhoz forduljak az ügyben. Nagyon jól együttműködtünk a múltban és remélem, hogy közösen nyomást gyakorolva elérhetjük, hogy a gyűlöletbűnözés elleni küzdelem a EU tervezett romaügyi stratégiájának része legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. november 01. 11:37
Mért ment Viktória magyart mocskolni Amerikába? Hogy ne figyeljen a világ a Cosma per tárgyalására. Büntet a Viktor a "cigánybűnözés" szóért Viktóriát kitűntetik a rágalmazásért. Érdemtelen lett ez a nép az eltartásra Tartsa el őket a Viktor,vagy vigye őket a csudába! /ez utosó szó helyett más szó illene ide, de adok én az illemre./
pedansa
2010. október 26. 07:50
"Nem megnyugtató Mo-n romának lenni". Mit tegyen az, akinek fordított tapasztalatai vannak, ebben az országban, ráadásul nincs is kinek panaszkodnia. Hát ez a helyzet ma Mo-on. Tűri a többség a kisebbség nyavalygásait, ugyanakkor ha szól azonnal megkapja a rasszista bélyeget. Nem mondom nagyon kényelmes felállás, ki akarna ezen változtatni, a cigányok biztos, hogy nem. Egy napi élet tapasztalatokkal rendelkező szólt hozzá.
egykettő
2010. október 26. 07:36
Nem túl szimpi ez a Mohácsi, akárcsak a kommentelők többsége. Nem baj, elférünk mind ebben az országban.
marós
2010. október 26. 05:53
Viktória gyere haza, és költözz le, mondjuk Sajóbábonyba, gyerekeidet, ha vannak írasd be az ottani iskolába, és neveld a népedet, mert évszázadok óta nem vagytok képesek integrálódni abba a kultúrába amit választottatok, parazitaként nem lehet tovább élni, mert mindnyájan belerokkanunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!