Lengyel lap is beszámol Donald Tusk Mandiner-vitájáról

2024. május 03. 12:05

A lengyel miniszterelnök kritizálta lapunkat, amire Szalai Zoltán lapigazgató reagált.

2024. május 03. 12:05
Ursula Von Der Leyen And Alexander De Croo Visit Warasw

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A wPolityce.pl is beszámol a lengyel nagypolitikát elérő ügyről, melyben Donald Tusk lengyel miniszterelnök „oroszpártinak” címkézte lapunkat, miközben a nekünk interjút adó ellenfelét, Mateusz Morawiecki volt kormányfőt kritizálta.

Ezt is ajánljuk a témában

Tusk állításaira Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgatója reagált, amit a wPolityce is idézett.

„Lengyelország jobb miniszterelnököt érdemel annál, mint aki semmilyen tiszteletet nem mutat a vele egyet nem értőkkel szemben” 

– írta az X-en Szalai Zoltán.

Idézte Morawiecki nekünk adott interjúját is, amiben a volt lengyel kormányfő arról beszélt: „Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területét, és az orosz katonák háborús bűneit nemzetközi bíróságnak kell megvizsgálnia” – mondta lapunknak Morawiecki.

„Ezért nevez minket oroszpártinak Donald Tusk” – tette hozzá Szalai Zoltán.

A lap kommentárja szerint „jó lenne, ha Donald Tusk a Lengyelországért folytatott munkára koncentrálna, nem pedig a korábbi kormányfő interjúit kritizálná”.

Kohán Mátyás véleménycikke a témában:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 05. 19:41
Hitvány hazaárulók vagytok,Zoli! 🤮🤮🤮
evpus
2024. május 04. 05:57
Hiába győzött a szavazáson a jobb oldal, ezek a férgek vették át a hatalmat. Az orosz gyűlöletük hatalmas és már beteges.
Sándor Hangonyi
2024. május 03. 17:44
danubius 2024. május 03. 14:29 "Szalaiért egy hajnalon hirtelen jön egy fekete Pobeda lengyel rendszámmal" Na,na! Nem úgy van az! Van nekik még Sztálintól ajándékozott gyártási lehetőségük, mert nyugat felé kacsingattak autó gyártás (Fiat) ügyben, a II. Világégés után. Sztálin ezt nem nézte jó szemmel és megkapták a Gaz M20 Pobeda (győzelem) liszenszét, és lőn belőle Warszawa, festéket is kaptak hozzá...tán feketét is. Tusk ragaszkodna a "hazai"-hoz, képes rá hiszen "igaz hazafi, büszke polák"...félretéve a múltbéli aggályokat amik nem is olyan nagyok...néha...ám ráadás, hogy most semmiféle "Orosz nem kell"...amúgy van olyan, hogy: dupla csavar...csak a "polák pobeda" a terv...azaz: polák győzelem...!...(de furcsa dolog ez a politika)...
google-2
2024. május 03. 14:32
Ami nekem furcsa, hogy a lengyelek megkapták a hozomra az uniós pénzeket, Magyarországnak pedig bizonyítania kell a nemtudommit. Miért nem várják ki, hogyan jár el az új lengyel kormány, mit hogyan csinál (hogyan függeszti fel, ha kell a demokráciát).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!