Premier League-klub tulajdonosa szerezhet tulajdonrészt a Fehérvár FC-ben

2024. március 05. 08:50

Kölcsönösen előnyös megállapodásról tárgyalnak a felek.

2024. március 05. 08:50

Bizakodhatnak az élvonalbeli Fehérvár FC szurkolói: a klubvezetés több szempontból is előnyös, előrehaladott tárgyalásokat folytat az angol Premier League-ben szereplő Brentford tulajdonosával, Matthew Benhammel. Sajtóhírek szerint korábban szakmai együttműködésről egyeztettek a felek, amelyek keretében fiatal angol tehetségek szerezhetnek tapasztalatot a kontinensen, a legfrissebb információk azonban ennél is többről szólnak – írja a Nemzeti Sport.

A PL-ben jelenleg 15. helyezett Brentford tulajdonosa, Matthew Benham ugyanis Fehérváron is befektethet, adott esetben tulajdonrészt is vásárolhat a székesfehérvári klubnál.

A részletek egyelőre kidolgozás alatt állnak, de a következő hetekben pont kerülhet a magyar egyesület számára kétségkívül komoly lehetőséget jelentő megállapodásra.

Hogyan emelkedett fel Benham angol klubja?

Benham egyébként a SmartOdds sportstatisztikai és sportmodellező cég vezetőjeként vált ismertté, miután a vállalatnál egy statisztikai modell segítségével jó százalékban meg tudták jósolni labdarúgó-mérkőzések eredményeit. Ezt az eljárást alkalmazta az angol klubnál a játékosmegfigyelés és mérkőzéselemzés esetében is, a szakemberek ennek tulajdonítják a londoni csapat felemelkedését, amely 2006-ban még a League One-ban szerepelt (angol harmadosztály), mostanra pedig jelentős élvonalbeli klub lett.

Mint ismert, annak tükrében lehet jelentős lépés egy külföldi befektető megjelenése, mivel az eddigi névadó szponzor, a Mol nyáron nem hosszabbította meg a szponzori szerződését a fehérváriakkal. Ahhoz, hogy az NB I-es tabellán jelenleg dobogós klub versenyképes maradjon, égetően szüksége van egy tőkeerős támogató megjelenésére.

A klub egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­o­k­ ­v­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
2024. március 05. 09:50 Szerkesztve
Attól félek, hogy minden ilyen szerződés titkos része, hogy bizonyos összegnek rendelkezésre kell állnia, és ha Orbánnak vége( és már összefosta magát) , nem lesz állami pénz sem.
oberennsinnen49
2024. március 05. 09:49
5, illetve 8 évet írtam... Megoldható, a magyarok ennél nagyobb feladatot is megoldottak már, (habár a körülményeket, a részletekre figyelést mindig elszúrtuk, de ez más kérdés). CSAK BELE KELL VÁGNI. 5 ÉV, AZ HATALMAS IDŐFOLYAM, bár nem nulláról, de mínuszból kell indulni. De a futballban semmi nem lehetetlen. Ha megvan a mentális erő, a motivációs készség és a fizikai erőbevetés magas szintje. Ezekhez kellenek csúcsszakemberek megnyerése ebben a három ágban. Ezzel kell kezdeni, lefektetni az alapokat: mi a cél, hogyan érheted el, és kikkel?
oberennsinnen49
2024. március 05. 09:47
A Brentford mintaszerűen működő klub, a kapcsolat a tulajdonosával hasznos lehet. De csakis egy, egyetlenegy esetben: Ha a tulaj hozza, telepíti a Brentfordnál alkalmazott vezetési, szakmai technológiát, éspedig: kizárólag magyar játékosokra, onnan hozott felső vezetővel, aki a magyar személyzetet kiképezi, felügyeli és vezeti. Csak így. Minden más variáció, értelmetlen, mert nem szolgálja a magyar futball ügyét, a felemelését. Mellesleg? ez a modell, vagy ehhez hasonló kell Újpesten, az új tulajdonossal, ahol megvan a pénz a nyugati csúcsképzési rendszer magyarországi adaptálására. Újpesten csak ez és csakis ennek van értelme. Toldozásnak. foltozásnak, hibrid megoldások=SZEMFÉNYVESZTÉS, amiből már rohadtul elég volt. 5 év múlva - LILAKÉNT, 68 ÉVE MÁR! - BL-t, 8 év múlva új Göröcsöt, Benét, Zámbót, Fazekast, Dunait akarok látni és azt, hogy a nyugati topcsapat tisztel bennünket. Hajrá, Lilák! Újpesti Dózsa Torna Egylet - közép-európai márkaként..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!