Trump volt pénzügyminisztere megvenné a TikTokot

2024. március 15. 11:08

„Bár a TikTok valószínűleg veszteséges, sok pénzt ér” – hangsúlyozta Steven Mnuchin.

2024. március 15. 11:08
null

Nyitókép: Stefani Reynolds / AFP

Steven Mnuchin volt pénzügyminiszter csütörtökön azt nyilatkozta, hogy összeállít egy befektetői csapatot, amely ajánlatot tenne a TikTok megvásárlására – számolt be a CNN. A portál szerint ez egy nappal azután történt, hogy a képviselőház elfogadta azt az intézkedést, amely betiltaná a kínai tulajdonban lévő közösségi médiaóriást, vagy kikényszerítené az eladást egy amerikai tulajdonosnak.

Ez egy nagyszerű üzlet, és össze fogok állítani egy csoportot a TikTok megvásárlására” 

– mondta Mnuchin a CNBC-nek adott interjúban csütörtök reggel. Bár a TikTok valószínűleg veszteséges, „sok pénzt ér” – tette hozzá. Mnuchin elmondta, hogy lehetőséget adna a meglévő amerikai befektetőknek arra, hogy átruházzák a TikTokban lévő részesedésüket, de hangsúlyozta, hogy egyetlen szervezet sem rendelkezne 10%-nál nagyobb ellenőrzéssel. 

Mnuchin azonban nem volt hajlandó megnevezni az általa összeállított csapat tagjait.

A ByteDance, a TikTok anyavállalata azonban a kínai kormány által 2020-ban életbe léptetett intézkedések miatt soha nem adhatja el a TikTokot egyetlen Kínán kívüli cégnek sem. A kínai kormány a TikTokot érzékeny technológiának tekinti, és a tisztviselők azt mondták, hogy elleneznének minden olyan kényszerű eladást, amely a TikTok külföldi tulajdonos kezébe történő exportálásával járna – olvasható a cikkben.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­g­ö­s­­­ ­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­­v­­­á­r­­­n­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
RasPutin
2024. március 15. 12:46
Már tanultak valamit Orbántól. Meg akarnak valamit venni amire nincs kitéve hogy ELADÓ.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 15. 12:10
A zsidóság rátenné a kezét erre is, az amerikaiak feletti totális kontroll nevében.
Patika
2024. március 15. 11:23
Én is megvenném, úgy mint az Irinyi többször gyúló gyufaszabadalmat a svéd gyufamulti (megsemmisítésre) (a gond az, hogy nincs pénzem rá...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!