Sokkoló: azt mondta, Párizsba megy egy barátjához, valójában Svájcba utazott, ahol egy klinikán halálos injekciót kapott

2024. január 21. 08:26

A negyvenhét éves kémiatanárnak nem volt betegsége, édesanyja alig tudta feltárni, mi történt pontosan.

2024. január 21. 08:26
Halálos méreg, öngyilkosság

Diagnosztizált betegség nélkül élt a negyvenhét éves Alastair Hamilton kémiatanár, aki bejelentette a londoni családjának, hogy meglátogatja egy barátját Párizsban – valójában Svájcba, Bázelbe utazott, ahol tízezer fontot fizetett egy „öngyilkos klinikának” – számolt be a sokkoló történetről a Daily Mail. 

Hamilton halálát az intézmény is elrejtette a család elől.

Az édesanya, Judith Hamilton a lapnak nyilatkozva ezért figyelmeztet minden családot, óvakodjanak a Pegazus nevű klinikától, ahol a halálos beavatkozás előtt nem várnak el igazolást bármiféle betegségről vagy társat, aki elkísérni meghalni az érintettek. És ezt a törvényi szabályozás szerint ott meg is tehetik.

További adalék, hogy csak az édesanya hajthatatlansága, illetve a rendőrség, a külügy és az Interpol révén sikerült feltárni, mi történt a tanárral, miután tavaly nyáron eltűnt.

A klinika csak a rendőrség nyomására, jogi tanácsadóik javaslata ellenére a halál után két hónappal adta ki a családnak a maradványokat.

Az édesanya továbbra is végtelenül szomorú, és úgy véli, nem biztos, hogy valaha megtud minden részletet, így azt, fia miért jutott erre a döntésre. A halálos dózist beadó intézményhez egyébként banki átutalások révén jutottak el a hatóságok.

A tragikus esemény a politikához is kapcsolódik, hiszen a közvéleményt is megdöbbentő eset napvilágra kerülése idején Nagy-Britanniában képviselők egy csoportja kezdeményezi a támogatott öngyilkosság bevezetésének lehetőségét. A munkáspárti Kerner Starmer felszólította Rishi Sunak miniszterelnököt, álljon a kezdeményezés mellé, ám ő a képviselők lelkiismereti döntésére bízta az esetleges szavazást. 

Nyitóképünk illusztráció: DIGICOMPHOTO / SCIENCE PHOTO LIBRA / FCA / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. január 22. 03:06
Kémia tanárként saját vegyülete is volt az injekcióhoz..
Hotten Totta
2024. január 22. 01:20
Biztosan volt betegsége. Hirtelen fogyás, munkahely otthagyása, heteken át az öngyilkosságot emlegette.
Interista
2024. január 21. 18:05
Aki hülye haljon meg .
fatman
2024. január 21. 14:48
a sátán legnagyobb trükkje az volt, h elhitette az emberekkel: nem létezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!