Kiszivárogtatta a Boeing-gép hibáit, most holtan találták az autójában

2024. március 12. 15:52

Állítólag öngyilkos lett a férfi.

2024. március 12. 15:52
null

Nyitókép: Getty Images /  ICHIRO

John Barnett 32 éven keresztül dolgozott a Boeingnek, 2017-ben egészségügyi okokból nyugdíjba vonult. 2010-től minőségbiztosítési vezetőként dolgozott egy üzemben, amelyben a 787 Dreamlinert, egy olyan korszerű utasszállító repülőgépet gyártottak, amelyet főként hosszú távú útvonalakra szántak.

Barnett 2019-ben azt mondta a BBC-nek, hogy a gyártósoron a nyomás alatt dolgozó munkások szándékosan nem megfelelő minőségű alkatrészeket szereltek a repülőgépekbe.

Azt is elmondta, hogy súlyos problémákat tárt fel az oxigénrendszerekkel kapcsolatban, ami azt jelentheti, hogy négyből egy légzőmaszk nem működne vészhelyzetben.

Elmondta, hogy nem sokkal azután, hogy megkezdte munkáját North Charlestonban, aggódni kezdett, hogy az új repülőgépek gyártásának sürgetése miatt az összeszerelési folyamatot siettették, és a biztonságot veszélyeztették, amit a vállalat tagadott.

A halála idején Barnett Charlestonban tartózkodott, ahol az üggyel kapcsolatos jogi meghallgatásokon vett részt. A múlt héten hivatalos vallomást tett az ügyben, de szombaton újabb kihallgatások vártak volna rá. Amikor nem jelent meg a szombati meghallgatásán, a szállodájában érdeklődtek utána. Végül a szálloda parkolójában találták meg holtan. A Boeing közleménye szerint öngyilkos lett.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 28. 08:09
Megöngyilkolódott. Történik ilyen nagy nyomás alatt dolgozó, bizalmas információkkal rendelkező embereknél.
Falióra tábornok
2024. március 14. 13:52
"Barnett 2019-ben azt mondta a BBC-nek, hogy a gyártósoron a nyomás alatt dolgozó munkások szándékosan nem megfelelő minőségű alkatrészeket szereltek a repülőgépekbe." minden munkaállomáson külön rekesz van a nem megfelelő minőségű alkatrészek számára - sértődés esetére. hát persze, bazmeg :DDD
Ehetős Odó
2024. március 12. 22:46
Majakovszkij elvtárs is háromszor kísérelt meg öngyilkosságot. Kétszer nem találták otthon.
alexandrosz-2
2024. március 12. 21:15
No persze. Megöngyilkoltatta az usa mélyállam. Sokat tudott és nem kussolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!