Nyugati felismerés: Svájcnak Orbán Viktortól kellene tanulnia

2024. január 24. 09:35

Andreas Glaser alkotmányjogász professzor szerint Magyarország miniszterelnöke a jó példa arra, hogyan lehet fontos politikai alkukat kötni az Európai Unióval.

2024. január 24. 09:35
null

Svájcnak meg kellene tanulnia politikai alkukat kötni az Európai Unióval. Orbán Viktor megmutatja, hogy ez miként lehetséges – jelentette ki a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában Andreas Glaser alkotmányjogász professzor.

A szakértő szerint a döntő tényező az, hogy az Európai Bizottság milyen irányt képvisel, és lát-e hasznot abban, hogy Svájc érdekében nagy erőfeszítéseket tegyen.

Nem ez az első eset, hogy egy svájci lapban pozitív vélemény jelenik meg Orbán Viktor politikájáról: Kurt W. Zimmermann például leszögezte, a magyar miniszterelnök migrációval kapcsolatos hozzáállása mégiscsak helyesnek bizonyult.

„A rosszfiúk mindig rosszak maradnak, a jófiúk pedig jók. A következő EU-csúcson majd megint Orbán kapja a pofonokat a médiától, amiért nem akar terrorista szimpatizáns szíriaiakat és afgánokat befogadni” – mutatott rá Zimmermann.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 25. 10:00
A hitvány zsarolás,vétóval fenyegetés soha sem lesz Svájc eszköztárában…
KK75
2024. január 24. 20:07
Ez olyan, mint a dollár alapú túlárazott világuk, ahol a világ más szegényeivel fújatják a saját lufiaikat (hitel plafon növelés), miközben kb. egy 100 milliós közepes fejlettségű ország költségvetését "számoltatják el" el a fegyveres erőikre, hogy ne tudják számon kérni őket soha (lásd USA) és a túlárazott fegyverkezésük segítségével a leggazdagabb trógerek irányíthatják a folyamatokat (politikát) és hozzá gyártják a nyálas álszent PR meséiket.
KK75
2024. január 24. 20:03
Svájc, mint korrupciót megvető ország :) Baszki, ezek a szolgalelkű nyugat felnyaló álszent köcsögök micsoda egy képmutató bagázs. Svájc volt mindig is a nehéz fiúk közös menedéke, amiért mindig is jól megfizették, náluk senki sem él jobban a korrupcióból. Kérdezd meg nyugodtan a 2008 környékén oda számlát nyitni rohanó elvtársaidat, akik mindig valahogy papíron szegények voltak és a szegényeknek meg elmagyarázták, hogy gazdagok (lásd adórendszer).
Bastyaelvtars
2024. január 24. 19:32
Egy egy elborult agyú újságíró lehet hogy nem először dicséri orbant, de altalanossagban a svajciaknal orban elrettentő példa. Egy olyan demokratikus és korrupció gyűlölő és megvető országban mint Svajc egy Orbán féle politikus heteken belül megbukna. És igen hamar börtönben is találná magát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!