Rájött a svájci újságíró, hogy Orbán Viktornak igaza volt, és azt is elmondta, miért

2023. október 19. 10:29

Kurt W. Zimmermann szerint helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája, hiszen Európa más részeivel ellentétben Magyarországon nem randalíroznak a Hamász-párti tüntetők. Az elismert svájci újságíró viszont azt is tudja, hogy akik eddig kritizálták a magyar kormányfőt, a tények hatására sem változtatnak álláspontjukon.

2023. október 19. 10:29

Mégiscsak helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája – vetette fel Kurt W. Zimmermann a Die Weltwoche oldalán. A svájci újságíró emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök kezdettől fogva ellenezte a brüsszeli javaslatot a migránsok szétosztásával kapcsolatban.

Miután megtámadták Izraelt, Európa-szerte Hamász-párti tüntetéseket tartottak Berlintől Párizsán át Stockholmig, minden városban randalíroztak. Ezzel szemben Budapesten nem, ezért Európa egyik legnagyobb zsidó közösségének nem kellett az ellenséges arabok elől menekülnie

– írta publicisztikájában.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette, olyan cikkeket keresett az eseményeket követően, amelyek szerint Orbán Viktor talán nem is tévedett a muszlim bevándorlókkal szembeni szkepticizmusával, de nem talált ilyet.

A rosszfiúk mindig rosszak maradnak, a jófiúk pedig jók. A következő EU-csúcson majd megint Orbán kapja a pofonokat a médiától, amiért nem akar terrorista szimpatizáns szíriaiakat és afgánokat befogadni

– mutatott rá Zimmermann.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Viktor

Facebook

Idézőjel

Megvédjük a magyar embereket!

A szerző úgy véli, az a média, amely most elborzad a Hamászért rajongó tüntetőkön, hamarosan Orbán Viktort fogja kritizálni, akit a Der Spiegel például a menekültek nacionalista ellenségének nevezett, mert erősebb a berögzült előítélet, mint a történelmi változások hatása.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 21. 11:17 Szerkesztve
Ursula megcsinálta a fordulatot, csak egy baj volt, hogy ez a fordulat a DK , a Momentum segítségével 360 fokosra sikerült Celsiusban
sober
2023. október 20. 03:21
"Ezzel szemben Budapesten nem, ezért Európa egyik legnagyobb zsidó közösségének nem kellett az ellenséges arabok elől menekülnie" Áááá ez csak azért van mert Magyarországon nincs szólásszabadság, meg itten nincsen jog, meg semmise nincs itt! Mert ha lenne, már lángolhatna a nagykörút végre! dehát sajna itt nincs semmi látni való! dög unalom itt minden! megyek is berlinbe mert ott sokkal izgisebb az élet!
BaGeNMY
2023. október 19. 17:50
És majd az Unió közpénzből megszervez egy-két migránsok által elkövetett terror támadást Budapesten, aztán Viktornak sem lesz igaza. A nyugatiak szerint. Vagy ne adjak ötletet. 😭
starmind
2023. október 19. 16:00
Aberrált hülyék kezébe került Európa. Ezt ők soha nem fogják beismerni: kizárólag elzavarni lehet ezeket, és egy teljesen új vezetéssel 180⁰ fordulatot téve - Európa védelmét, gazdasági, szociális, politikai működését újra felépíteni. Ehhez azonban az új vezetés választása mellett, az USA bakancsait is le kell magunkról rúgnunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!