Végre egy igazi áttörés?

2023. szeptember 21. 19:01

Ha ez a hír ténybelileg igaznak bizonyul, akkor egy jelentős taktikai mérföldkövet sikerült kipipálniuk.

2023. szeptember 21. 19:01
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Úgy tűnik, hogy az ukrán csapatoknak sikerült a mai nap folyamán gyalogsági harcjárművekkel áttörniük Verbovénál az első fő védelmi vonal harckocsiárkát.

Ismétlem, a jelentések nem beszivárgásról, hanem be-, talán áttörésről beszélnek. Ha ez a hír ténybelileg igaznak bizonyul és az ukránoknak sikerül a kezükben tartani, esetleg kiszélesíteni, az áttörési szakaszt akkor egy jelentős taktikai mérföldkövet sikerült kipipálniuk. 

Hogy mit jelent ez a háború egésze szempontjából?

A lehetőségek a nem sok és a semmi közötti szűk tartományban mozognak. Hogy miért? Azért mert mint a legtöbb dolog az életben, egy áttörés jelentősége is az időzítés függvénye. Ami június 4-én háborús filmeknek és hazafias mítoszoknak szolgált volna alapul, az szeptember 21-én csupán egy lábjegyzet egy hadtörténelmi esettanulmányban.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: AFP / Diego Herrera Carcedo

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2023. szeptember 22. 12:27
Oké, tegyük fel, hogy sikerült áttörni Verbovénél (ahonnan már csak 80 kilométerre van az Azov-tenger) Két dolog: - van még pár tartalékolt, jól felszerelt és pihent hadosztály, akikek be lehetne tolni a résbe? - biztos, hogy az áttört védvonal mögött nincs még pár másik, ahol szintén nem fognak tudni előrehaladni?
gyaloggos
2023. szeptember 22. 10:33
HÁT, erről nem is nagyon beszélnek ! SZÁMOMRA úgy tűnik, ma már azzal foglalkoznak inkább, ZELENSZKIJJEL mi lesz? MA már a letartóztatása is szóba került,
nemecsekerno_007
2023. szeptember 22. 10:07
Ilyen ez a Hutu-Tuszi bolhacirkusz. A vezér-Hutu ép kéregető körúton van.
Zolotarjov
2023. szeptember 22. 09:15
Június elején kellett volna itt tartani..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!