Videón, ahogy egy tízéves srác menekül a rendőrök elől az autópályán

2023. június 09. 10:08

Az üldözésben senki sem sérült meg.

2023. június 09. 10:08
null

A vezess.hu is beszámolt arról a nem mindennapi esetről, amelyet a michigani rendőrség fedélzeti kamerája rögzített. A videón egy 2017-es Buick Encore látható, ahogy bizonytalanul, de annál veszélyesebben halad a helyi autópályán. A lap szerint első látásra úgy tűnik, mintha egy ittas, beteg vagy rosszulléttel küzdő sofőr cikázna féktelenül az úton.

Azonban, mint kiderült,

a volán mögött egy 10 éves gyerek ült, akitől a rendőrök hiába kérték el a hivatalos iratait.

A felvétel a közösségi médiában is nagyot ment: a Twitteren a michigani állami rendőrség oldaláról további részletek is kiderültek a kísérőszövegből az üldözésről. Mint fogalmaztak: „a járőr körülbelül egy mérföldön át a gyanúsított mögött volt, bekapcsolt fényekkel és szirénákkal, miközben az OnStar leállította a Buickot, lehetővé téve a biztonságos megállást. Szerencsére senki sem sérült meg ebben az incidensben.”

A szóban forgó videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 11. 15:47
Mi az az OnStar?
Desz
2023. június 09. 18:20
A vérében volt a vezetés, vagy valami más...
Sörgyári megálló
2023. június 09. 16:47
Amerikában nincs c. bűnözés. Ott a kiskorúak rendezik az Életet.
bezdedi
2023. június 09. 14:46
Szegénységi bizonyítványom, hogy az OnStar rendszerről nem hallottam idáig, ami megállította az autót a szöveg szerint. Nyilván, itt életet (életeket) mentett. Érdemes végiggondolni azonban, hogy ez a rendszer, meg más nagy autómárkák netes, műholdas asszisztensei bárkinek az autóját ugyanígy meg tudják állítani. Gyanítom, hogy szükség esetén meg is teszik ezt az arra illetékesek az azt megérdemlőkkel. Már csak az a kérdés, hogy kik az arra illetékesek, és ki azok, akik ezt megérdemlik. A körülöttünk lévő világban úgy tűnik, hogy ez elég sűrűn változik.... Nyilván igen messzire vezet a tízesztendős gyermek autóvezetésétől, hogy az USA prémium fegyverrendszereit, amelyeket nem gombokért szoktak árulni az érdeklődőknek ugyanígy le lehet kapcsolni szükség esetén. Talán nem véletlen, hogy Erdogan is orosz haditechnikát kezdett vásárolni, meg a törökök gőzerővel fejlesztik saját rendszereiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!