Ferenc Pápa női teológusokat tett meg a Hittanió Kongregáció tanácsadóinak

2018. április 21. 17:16

Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba.

2018. április 21. 17:16

Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba. Az újonnan megbízatást nyert öt tanácsadó közül három nő - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség szombaton vatikáni tájékoztatásra hivatkozva. Egyikük Linda Ghisoni jogász, akit novemberben a Világiak, Család és Élet Kongregációja titkárhelyettesévé neveztek ki. Ferenc pápa a Hittani Kongregáció tanácsadójává tette Michelina Tenace fundamentális teológust, a Pápai Gergely Egyetem munkatársát és Laetitia Calmeyn párizsi teológust is.

A kongregációba frissen kinevezett öt tanácsadó közül a fennmaradó kettő Sergio Paolo Bonanni – szintén a Pápai Gergely Egyetem teológusa – és Manuel Jesús Arroba Conde, a pápai Lateráni Egyetem egyházjogásza. A kongregáció összesen 30 tanácsadója öt évre szóló megbízást kap, és az előírások értelmében hetente tanácskoznak. Az általuk tárgyalt témákat és szakvéleményeket a kongregáció tagjai elé terjesztik döntéshozatalra. A kongregáció tagjai havonta üléseznek. A Nemzetközi Teológiai Bizottságban, amelyhez csatolva a Hittani Kongregáció működik, már régebb óta vannak nők.

(MTI)

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2018. április 23. 09:45
Mi a különbség a női teológus, és a teológusnő között?
Aerion
2018. április 22. 14:46
Lépésről lépésre adja fel a katolicizmus minden társadalompolitikai dogmáját a katolikus egyház vezetése. Sajna ez már régen odáig jutott, hogy kéz a kézben jár a kereszténység feladásával. A kommunisták elégedettségére.
amarna
2018. április 22. 09:00
Az első pillanattól kezdve antipatikus volt nekem--azóta a megnyilvánulásaival ezt alá is támasztotta!!!!!!
Nataalii
2018. április 21. 20:18
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!