Orbán Viktornak üzent önéletrajzi könyvében Ferenc pápa

2024. március 14. 08:49

A Szentatya Orbán Viktort az egység fontosságára, Brüsszelt a magyar szingularitás tiszteletben tartására emlékeztette.

2024. március 14. 08:49

Nyitókép: AFP/Hans Lucas

***

Megírta önéletrajzi könyvét Ferenc pápa, Az élet című műben Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent – közölte a Corriere della Sera nyomtatott kiadása.

A pápa azt írta, az Európai Unióban minden nép magával hozza gazdagságát, kultúráját, filozófiáját, és képesnek kell lennie arra, hogy fenntartsa ezeket, harmonizálva a különbözőségeket.

Pontosan azért beszéltem erről Budapesten, mert remélem, hogy ezeket a szavakat meghallja mind Orbán Viktor, hogy megértse, mindig nagy szükség van az egységre, mind Brüsszel, amely úgy tűnik, mindent egységesíteni akar, hogy tiszteletben tartsa a magyar szingularitást

– árulta el.

A Szentatya az elmúlt napokban súlyos kritikákat kapott a háborúpárti európai politikusoktól, miután kijelentette, Ukrajnának össze kell szednie a bátorságát, hogy tárgyalni kezdjen Oroszországgal. A szélsőségesen magyarellenes Guy Verhofstadt egyenesen úgy fogalmazott, a pápa a szörnyeteget szolgálja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. március 14. 16:44
Brusszel azt egysegesit amit akar, ebbe csak a franciaknak es a nemeteknek van beleszolasa, de nekik is egyre kisebb Orkban senkit nem erdekel, de mindent alair amit pruszell akar
Halder_1899
2024. március 14. 11:11
Volt egy szép elképzelés sok emberben a önálló nemzetállamok községéről. Ahol megmarad a múlt, nemzet, vallás, hagyomány. válszeg ez már az első pillanattól kezdve erre ment (max hagytak egy kis időt csalinak),hogy egy központ és nem kellenek nemzetek.
tintapaca
2024. március 14. 10:47
Egyes NATO-országok árnyékalakulatokat küldtek Ukrajnába, ami kimeríti a NATO-szerződés megsértését. Végső esetben - ha a NATO háborúzni kezdene Oroszországgal, akkor hazánknak fel kell függeszteni a katonai együttműködést, és ki kell lépni a NATO-ból. Ebben az esetben számíthatnánk egy román támadásra. Erre kell készülni. Az uniós választásokig és az USA elnök választásáig le akarják játszani a meccset.
auditorium
2024. március 14. 09:08
Az európai egység szükségessége kizárja a nemzeti sajátosságot, történelmi hátteret, mentalitásbeli, vallási, nyelvi különbséget. A Szent atya nem akar részrehajló lenni se az EU-val szemben, se pedig OV-Magyarországával szemben. Hasonlóan vélekedik az orosz-ukrán és a közel-keleti háborúban. Ő super partesként a BÉKES diplomáciai tárgyalásokat sürget, ami miatt Zele méltatlankodik. Ma az ukrán egyház megbizottja a Vatikánban 3x megismételte, melyet az ol.TV- közvetitett : "Non lasciate morire Ucraina." (Na hagyjátok meghalni Ukrajnát.) Fontos egy egyházfőnél vagy államfőnél, h. önéletrajzot irjon, melyben őszintén a SAJÁT pozicióját védi a támadásokkal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!