„Tartsák tiszteletben Magyarországot!” – Brüsszelnek üzent Ferenc pápa

2024. március 16. 20:00

A hazánk mellett kiálló katolikus egyházfő szerint Brüsszel „mindent egyformává akar tenni”.

2024. március 16. 20:00

Nyitókép: AFP

A mindent uniformizálni akaró Brüsszelnek tiszteletben kell tartania Magyarország sajátosságait, erről beszéltem Budapesten – írja Ferenc pápa legutóbbi önéletrajzi könyvében az Origo cikke szerint. A katolikus egyházfő szerint minden népnek meg kell őriznie saját gazdagságát, kultúráját, filozófiáját, a különbségek közötti összhangra törekedve.

„Erről beszéltem Budapesten, és remélem, hogy szavaim meghallgatásra találtak egyrészt Orbán Viktor miniszterelnök részéről, aki megérti, hogy mindig nagy szükség van az egységre, másrészt Brüsszel részéről, amely úgy tűnik, mindent egyformává akar tenni, hogy tartsa tiszteletben Magyarország sajátosságait” – idézte a lap Ferenc pápát. 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. március 17. 12:41
Sátánista Brüsszel
auditorium
2024. március 17. 10:25
Sok hivő és nem hivő kezdeti berzenkedése után Ferenc pápa egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert közvetlen, igazságos, egyszerű és ökuménikus egyházfő. Tiszteletben tart minden vallást és az ateistákat, a másságot is elfogadja. Volt Erdélyben és Bp-en kétszer, ellátogatott Szlovákiába is, nem utasit vissza egyetlen meghivást sem, kivéve csak egyet. Csak Kijevbe nem utazna, mert Moszkvát se hagyná ki béketárgyalásoknál.
makrancos-kata
2024. március 17. 06:42
Ferenc most jól szólt. Miközben a haragoszöldek odaragasztják magukat az autópályák aszfaltjához, hogy tiltakozzanak a biodiverzitás ipar általi csökkentése ellen, ugyanezek a haragoszöldek ütik vágják - szó szerint - azokat, akik meg szeretnék őrizni a kulturális diverzitást saját identitásuk védelme érdekében. Na, ez az az paradoxon, amit minden liberálisnak a pofájába kéne vágni.
cserszömörce
2024. március 17. 04:19
""Erről beszéltem Budapesten, és remélem, hogy szavaim meghallgatásra találtak egyrészt Orbán Viktor miniszterelnök részéről, aki megérti, hogy mindig nagy szükség van az egységre,...""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!