Felülírta az amerikai szenátus Obama akaratát

2016. szeptember 29. 11:11

A szeptember 11-i merénylet áldozatainak hozzátartozói mostantól beperelhetik Szaúd-Arábiát. Az erről hozott törvényt Barack Obama megvétózta, de a szenátusi többség ezt most felülírta.

2016. szeptember 29. 11:11

Az Euronews videójából kiderül: habár nem bizonyított Szaúd-Arábia bűnrészessége a terrorcselekményben, a törvény lehetővé teszi, hogy az áldozatok hozzátartozói beperelhessék az arab országot, ami a térségben hagyományosan az egyik legfőbb stratégiai szövetségese az USA-nak.

A vétó mellett szólt az is, hogy a döntés precedensként szolgálhat más országoknak is, melyek az Egyesült Államok ellen indíthatnak kártérítési pereket.  

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. október 01. 20:47
Obama!Ő már a béna kacsa!
Gusztáv13
2016. szeptember 30. 08:35
Egy-két gondolat az obamaki niggerrel kapcsolatban... Mindig tudtuk, hogy kutyába nem veszi a fehéreket, hű a fajtájához... Saudi Arabiának annyi köze van 9/11-hez, mint Osama bin Ladennek. SEMMI! Obamaki pontosan tudja, hogy a részeges kisbush adminisztrációja tervezte és hajtotta végre a tömeggyilkos támadást. Inside job! Kérdés. Volt e már bámilyen, csak egyetlen EGY (1) olyan Viktorka rendelkezés vagy javaslat valaha, amit a Parlament leszavazott? Nem. Amerikában nincs mini-dúcse diktatúra, az elnöki vétónak is ellent tud mondani a Senate. Obamaki még ugrálhat, de January 20-án good bye! Viktorka hivatali idejét is illene már limitálni, törvényileg!
egysegelem
2016. szeptember 30. 06:37
A kovetkezo elnok is meg fogja vetozni, ugyanis ha egy amerikai birosag veletlen megitel valamit az a kormany feladata lesz kikenyszeriteni, es a szaudi-amerikai kapcoslatok ezt nem birnanak el es nem azon mulik ki demokrata es ki republikanus. Az elnoki felelosseg egeszen mas.
smarton
2016. szeptember 29. 17:56
" habár nem bizonyított Szaúd-Arábia bűnrészessége a terrorcselekményben" Ráadásul sejtünk is egyet s mást... Ki az a sok hülye, aki erre tetszikel? Ugyanazok, akiknek az is tetszik, hogy a MÁV ellen pert lehet indítani amerikai bírónál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!