Brutális rakétacsapás érte Kramatorszk éttermekkel tűzdelt belvárosát

2023. június 28. 07:17

Több halott és sebesült a mérleg.

2023. június 28. 07:17
null

Orosz rakétacsapás érte kedden a kelet-ukrajnai Kramatorszk várost, két ember életét vesztette és huszonketten megsebesültek - közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter. Telegram-oldalán az ukrán tárcavezető arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be a város területén. Hozzátette, hogy a sebesültek között egy gyerek is van.    

Nem sokkal korábban Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója az ukrán televíziónak nyilatkozva közölte, hogy

a két rakéta Kramatorszk belvárosának egy éttermekkel teli, forgalmas részét találta el a késő délutáni órákban.

Tavaly áprilisban egy rakétatámadás 63 ember életét követelte a kramatorszki pályaudvaron.

Mint kiderült, a támadás után egy videó is készült a belvárosból: Arnauld de Decker holland újságíró számolt be a csapás után, hogy rengeteg a sérült, a romok alól kiáltoznak segítségért. Az újságíró hangsúlyozta: ő maga alig 20 perccel a csapás előtt még az egyik étteremben evett.

(MTI, Mandiner)

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katintka
2023. június 28. 10:42
Ez egy másik ? "Kramatorszkban a Kramatorszk hotel közelében elkövetett rakétatámadások következtében egy csoport ukrán tiszt és külföldi zsoldos meghalt és megsebesült. 4 meghalt és 42 megsebesült. A közösségi oldalakon enyhe hisztéria van azzal kapcsolatban, hogy ki szivárogtatott ki információkat a találkozóról. Arra gyanakszanak, hogy a helyiek tájékoztatták az Orosz Föderáció fegyveres erőit az ukrán fegyveres erők mozgásáról." (google fordító) https://twitter.com/provemewrong411/status/1673854259547328513
XTRO
2023. június 28. 10:09
Valami baj lehet ezekkel a rakétákkal.. ha az ukránok lövik csak orosz katonákat , fegyvereket, katonai létesítményeket találnak el, rengeteget.. Ha az oroszok .. csak gyerek, kutya, nagymama.. az ukrán katonák meg többen lesznek és még nagyobb csapást tudnak mérni a demokrácia védelmében.
szintetikus
2023. június 28. 09:30
Kár, hogy nem ott ebédelt ott néhány magyar orosz homár.
jánosbácsi
2023. június 28. 09:29
Orbán Viktor szerint Putyin nem háborús bűnös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!