„Egyre aljasabbak a brüsszeli módszerek” – Deutsch Tamás az újabb korrupcióvádról

2023. április 19. 09:03

A Spiegel és a Daniel Freund nevével fémjelzett EP-bizottság német cégek állítólagos kiszorítása miatt kongatja a vészharangot, a fideszes EP-képviselő szerint ez megint a klasszikus közmondásos helyzet: nem fosztogatnak, hanem osztogatnak. Mint a Mandinernek kifejtette, újabb „történetet” építenek, ezúttal a hamarosan Budapestre is ellátogató testülettel, aminek a végén további forráselvonások lehetősége sejlik fel.

2023. április 19. 09:03
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Érdemes tisztázni, hogy ez megint a klasszikus közmondásos helyzet: nem fosztogatnak, hanem osztogatnak” – reagált a Mandinernek Deutsch Tamás tömören annak kapcsán, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága – a Népszava értesülései szerint – a jövő héten, alighanem a Spiegel cikke nyomán ülésezik, mondván, „él a gyanú, hogy a magyar kabinet zsarolja az európai vállalatokat”. Ahogy arról ugyancsak beszámoltunk: a német lap szerint „Orbán Viktor újabban maffiamódszerekkel igyekszik kiszorítani egyes német vállalatokat Magyarországról”.

Daniel Freund is Budapestre látogat hamarosan

Az EP-bizottságnak tagja a német zöldpolitikus, Daniel Freund is, aki a napokban ugyancsak kikelt az Orbán-kormánnyal szemben – sokadszorra. Sőt, az említett testület a hírek szerint májusban Budapesten is tiszteletét teszi, hivatalosan azért, hogy meggyőződjön a jogállamisági eljárásban tett magyar vállalások teljesüléséről, némi DK-s és momentumos asszisztálással. Természetesen szó lesz a szokásos korrupcióvádról is – akárcsak az április 25-i bizottsági ülésen.

 

Deutsch Tamás lapunknak kifejtette: szemben azzal, amit a Spiegel és Freund próbál sugallni, a szikár valóság az, hogy

ma Magyarországon mintegy 6000 német cég tevékenykedik, akik több mint 300 000 magyar embernek adnak munkát.

A német-magyar kereskedelmi kamara tavalyi felmérése szerint e vállalkozások 88 százaléka azt válaszolta, ma is Magyarországot választaná befektetési helyszínként. Sőt, hihetetlen ütemben bővülnek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok, „beszédes példa, hogy Kína és Németország mellett csak Magyarországon van nagy gyára mindhárom német autóipari óriásnak”.

„Ez lenne a maffiamódszerekkel való kiszorítás? Aligha”

További adalék – mutatott rá a fideszes politikus –, hogy a magyarországi közvetlen külföldi tőkebefektetés huszonegy százaléka, összesen mintegy 17,6 milliárd euró érkezett Németországból. Ráadásul a tendencia tavaly és idén januárban is további bővülést jelzett: 2022-ben 13 százalékkal bővült az áruforgalom, míg idén januárban 19 százalékos exportnövekedés történt. „Ezek a tények. Ez lenne a maffiamódszerekkel való kiszorítás? Aligha” – jegyezte meg Deutsch, aki szerint így nehéznek tűnhet megmondani, hogy ha tisztában van a helyzettel, Freundot mégis mi motiválja.

„Az egyik lehetséges magyarázat egész egyszerűen az, hogy bolond. Ez talán félig igaz. Másrészt a pártja részvételével bukdácsoló berlini kormány számára lassan az a kép alakulhat ki, hogy

Persze Németország továbbra is Európa legnagyobb gazdasága, de látszik azért valamiféle tendencia” – jegyezte meg óvatosan a politikus.

Daniel Freund már járt Magyarországon, akkor Hadházy Ákossal akciózott (forrás: Daniel Freund Twitter-oldala)
Daniel Freund már járt Magyarországon, akkor Hadházy Ákossal akciózott (forrás: Daniel Freund Twitter-oldala)

Soros is feltűnhet a háttérben

Deutsch ugyanakkor utalt arra is, hogy ez a „történet” valójában évek óta épül, a jól ismert módszerekkel. „A volt TASZ-os, Soros-pénzen berlini NGO-t alapító Dénes Balázs pár éve egy hangfelvétel szerint bevallotta, hogy a német kormányra igyekezett nyomást gyakorolni a magyar kormánnyal szembeni fellépés, gazdasági nyomásgyakorlás érdekében, mindezt a civil törvénnyel összefüggésben. Vagyis: nincs új a nap alatt.”

Ahogy annak idején a Mandiner is beszámolt, a Jerusalem Post által közzé tett felvétel szerint Dénes arra a kérdésre, Németország hogyan tud egy magyar törvénnyel szemben fellépni, a magyarországi német gyárakra, a Mercedesre, Audira és Boschra utalt válaszában. Szerinte, ha a német külügyminisztérium akar valamit, ezeken keresztül el tudja érni a céljait.

„Az a pechük, hogy működik a memóriánk. Ez a mostani cirkusz csupán újracsomagolása egy régi vádnak.

Ez ugyanakkor már nem sima korrupcióvád, agyafúrtabb, ami most épül, a cél végeredményben az, hogy aztán majd erre a hazugságra és rágalomra hivatkozva megint egy vélt, most éppen belső piaci jogsérelmi kifogást dobjanak be. Ami később megjelenhet a különböző jelentésekben és az ország-specifikus ajánlásokban, majd azokra alapozva lehet az európai pénzek visszatartását ismételten kezdeményezni” – részletezte az EP-képviselő.

Aláhúzta: „Gyurcsány Ferenc minapi önvallomása óta tudjuk, hogy valójában jogi köntösbe öltöztetett politikai problémákról és nyomásgyakorlásról van szó. Most újabb fokozatra kapcsoltak. Sajnos ahogy eddig, úgy ezután is igazunk lesz, amikor egyre aljasabb brüsszeli módszerekről beszélünk.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. április 19. 14:18
A brüsszeli módszerekből él az egész ember. "Brüsszel" nélkül kénytelen lenne Magyarországon sportminiszterkedni.
káli
2023. április 19. 13:47
Aljasok, nemengeditek lopni a cgányt!
Igazszó
2023. április 19. 13:03
Csak egy újabb halom ótvaros hazudozás tompikától a keresztényi, konzervatív, nemzeti, jobboldali erkölcs állatorvosi lovától. Ne feledjük, a vétótlan köpcös geci a komisszár gazdái parancsára minden egyes mocskos szankciót (összesen tizet) és kibaszott szankcióhosszabbítást (több, mint két tucatot) no meg immár kéttucatnyi brüsszel által diktált szupermérföldkövet megszavazott 2015 óta, gyáva csicskaként. Ennek ellenére a vétótlan köpcös geci nem kap egy forintot sem. A magyarok se. Kimondták orbánékra a fatvát a "szövetségeseik". Mindeközben orbán továbbra is csak egy vétótlan gyáva csicska, akit a magyarokkal együtt már nem csak az ukránok, hanem az usa, az eu és a nato is szarrá szopat. Nem arra kell figyelni mit hazudik, hanem arra, amit tesz: 10. szankciós csomag megszavazása - pofán szarva a saját 97%-át. Finn+svéd nato csatlakozás megszavazása. A komisszárok diktálta törvények megszavazása nyakló nélkül. A hohol háborús gépezet ellátása pénzzel, gázzal, árammal, üzemanyaggal, élelmiszerrel, ruházattal, gyógyszerrel, kötszerrel, kiképezve, gyógyítva a hohol gyilkosokat, üdültetve zsidó-hohol gyilkosok fattyait. De minden csicskasága hiábavaló, hiába szórja a magyarok pénzét hoholokra, zsidókra, azok ott ütik, ahol érik. Sajnos a magyarokat is.
dakotasámán
2023. április 19. 12:51
"Egyre aljasabbak a brüsszeli módszerek" – Deutsch Tamás az újabb korrupcióvádról hát ja. van annak valami diszkrét bája, amikor tompika, - a fidesz esze -, aljas módszerekről beszél a korrekt, tisztességes genyapárttal a háta mögött. tompika, kereszténnyé is sikerült már átvedlened, amúgy ? ha igen, próbáld meg felidézni magadban a 10 parancsolatból a "ne hazudj" parancsot. bár, igen kicsi a valószínűsége, hogy menni fog. helyette inkább a tartósan 25% feletti inflációról mondj valamit, ami Brüsszelben 10% alatti. ebből is látszik, hogy a nyugat tényleg hanyatlik, már a zorbáni inflációs szint felét sem érik el. szar lehet neked ott a hanyatló Brüsszelben, látszik is rajtad, kurva megviselt lettél az ott töltött évek kokózásainak "jóvoltából".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!