Folytatódik a Mandiner Roma Példaképek sorozata!

2021. február 01. 15:06

Több mint öt éve már, hogy a Mandiner elkezdte a példaértékű cigány életutakat bemutató Roma Példaképek portrésorozatát. Most új lendülettel vágunk bele a folytatásba!

2021. február 01. 15:06
null
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Minden, hazánk sorsával foglalkozó, aggódó és tenni akaró polgár számára alapvetés: a mai magyar társadalom közeli és távolabbi jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdés, mi lesz a népesség egyre nagyobb hányadát képviselő cigányság sorsa és útja, hogyan alakul az ő saját és a mi közös jövőnk.

Van miről beszélgetni, van min vitatkozni, van mit kibeszélni. Egy azonban nem kétséges: minden szócséplésnél többet érnek azok a cigány emberek, akik akár igen hátrányos helyzetből indulva, de e hátrányokat tehetséggel és kitartással leküzdve, mind a roma, mind a nem roma magyarok felé

példakép értékű, mások számára is tanulságokkal szolgáló életutakat tudtak, tudnak befutni.

A 2015-ben elkezdett Roma Példaképek sorozatunk ilyen embereket mutat be.

Az elmúlt években olyan személyiségekkel beszélgethettünk, mint Balogh Róbert lelkész, Orsós Zsuzsanna biológus, Jónás Tímea főápolónő vagy épp Káli-Horváth Kálmán, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatója.

Életútjaikból és gondolataikból cigányok és nem cigányok egyaránt sokat tanulhatnak, épülhetnek, inspirálódhatnak.

Példakép-sorozatunk most folytatódik – először is Antal Istvánnal, a KINCS Társadalmi Csoportok Kutatóközpontjának vezetőjével!

(fotó: Földházi Árpád)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2021. február 01. 18:20
Nekem szilárd meggyőződésem, hogy elsősorban a cigány életformából kell kiszakadniuk, akkor még lehet belőlük ember. Ha ezt nem teszik meg - veszett fejsze nyele.
Esvány
2021. február 01. 17:27
"Több mint öt éve már, hogy a Mandiner elkezdte a példaértékű cigány életutakat bemutató Roma Példaképek portrésorozatát. " Ezzel csak egy probléma vagyon: nem itt, nem nekünk kellene ezeket a példaképeket bemutatni, hanem a putrisoron. Hogy lássák, így is lehetne (vagy így kellene) élni. De ott nem a Mandinert olvassák, hanem az (alá)Való Világot nézik a lapostévén, hogy éppen ki, kivel és hogyan üzekedik vagy fajtalankodik.
duzur
2021. február 01. 17:20
Honnan tudni valakiröl, hogy roma, ha azt nem ö maga mondja ? Lehet, hogy sok sikeres emberben is van egy adag roma származás., csak éppen nincs kedvük ezt világgá kürtölni. Akkor pedig nem lehet belölük pozitiv példa...
Rugo
2021. február 01. 17:08
Nagyeszű, szerinted hány roma fogja elolvasni, hogy inspiráció merítsen belőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!