Uniós agrárbiztos: Magyarország kulcspartner az agrárpolitikai tárgyalásokban

2018. október 08. 11:50

A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.

2018. október 08. 11:50

Magyarország kulcspartner, meghatározó szereplő az új uniós költségvetési időszak, és a Közös Agrárpolitika (KAP) szabályairól szóló alkufolyamatban – mondta Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos, miután Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.

Nagy István a kétoldalú megbeszélést követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: gazdabarát és megfelelő költségvetésű uniós agrárpolitikára van szükség 2020 után is, az új rendszer legfontosabb elemének továbbra is a hektár alapú közvetlen kifizetéseknek kell maradniuk.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2018. október 08. 14:05
Ez a továbbiakban is a támogatásvadászatot fogja erősíteni, a valódi gazdálkodás és a fenntartható mezőgazdaság szorul hátra. Amostani rendszer nem szolgálja a lakosság ellátását, mert támogatásból élnek a nagygazdák, nem a valós teljesítményből! Mindezt a föld végletes kizsigerelésével tudják a leghatékonyabban megvalósítani, ami az emberiség totális öngyilkossága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!