Csak megtartják a britek az európai elfogatóparancsot

2014. november 11. 13:17

Nagy-Britannia összesen 133 olyan EU-s jogszabály alkalmazása alól optált volna ki december elsejétől, amelyek a bel- és igazságügyi együttműködést segítették elő. A parlament most döntött arról, hogy ebből 35 jogszabályt, köztük az európai elfogatóparancsot mégis alkalmazzák.

2014. november 11. 13:17

A lisszaboni szerződés egyik kiegészítő jegyzőkönyve alapján volt lehetősége Nagy-Britanniának, hogy 2014 nyaráig döntsön arról: alkalmazni kívánja-e a bel- és igazságügyi együttműködés keretében meghozott uniós jogszabályokat, vagy pedig kioptál azok alkalmazása alól. Tavaly nyáron a belügyminiszter 133 jogszabály alkalmazása alóli kioptálás mellett döntött: ez a döntés idén december elsején lépett volna hatályba, a parlament azonban most 35 EU-s szabály alkalmazását mégis elfogadta.

Ezek között a legjelentősebb az európai elfogatóparancsról szóló szabályozás, amely nagy vitát váltott ki a képviselőházban. Több képviselő sérelmezte ugyanis, hogy korábban a kormány azt ígérte: külön szavazás lesz az elfogatóparancsról, végül azonban – miután munkáspárti képviselők hiába próbálkoztak meg a szavazás elhalasztásával – a parlament nagy többséggel egy csomagban döntött a 35 EU-s jogszabály alkalmazása mellett – foglalja össze a BBC.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. november 19. 10:22
"Jól van prolik, segítek: kihátrálni." Te utolsó hülye! Az "opció" mióta ige? Baromadag! Egyszerűbb lett volna neked is optálni, hi-hi-hi, kihátrálni, ez remek, hi-hi-hi!
ciseaux
2014. november 19. 10:18
"...jogszabály alkalmazása alól optált volna ki.." Fakmí! Mi a túró az az "OPTÁLNI"?
Ultima Ratio
2014. november 11. 19:16
Jól van prolik, segítek: kihátrálni.
Centurio Q
2014. november 11. 16:46
Biztos van arra magyar szó, hogy optálni. Valaki adja meg a goglenak, is, lécci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!