Gulyás Gergely: Ha jönnek az uniós pénzek, megemeljük a tanárok fizetését

2023. december 13. 19:37

A Miniszterelnökséget vezető minisztert arról is kérdezték, hogy mikor jelenti be a Fidesz főpolgármester-jelöltjét.

2023. december 13. 19:37

Nemrég Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a Blikk stúdiójában Szirmay Dávidnak, főszerkesztő-helyettes vendége a a Blikk Talk! című politikai-közéleti beszélgetős műsorban.

Szirmay Dávid többek között arról kérdezte a tárcavezetőt, hogy mikor várhatók az uniós pénzek, (időközben kiderült, hogy a Bizottság döntése értelmében 10,2 milliárd euró érkezik Brüsszelből – szerk.), mekkora fizetésemelésre számíthatnak a pedagógusok. Illetve a lap főszerkesztő-helyettese azt is szerette volna megtudni, hogy a Fidesz mikor nevezi meg budapesti főpolgármester-jelöltjét.

Gulyás Gergely az uniós források kapcsán már a beszélgetés felvételekor bizakodó volt, nem hiába, és ehhez kapcsolódóan arra  is kitért, hogy, amint ezek az összegek megérkeznek a számlára, lehetővé válik a tanárok fizetésemelése is.

Ez egy nagyon jelentős emelés: közel lenne a bruttó 700 ezres átlagbérhez.”

– hangsúlyozta a miniszter.

A tárcavezető szólt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij buenos aires-i találkozójáról is. Kijelentette, hogy „tekintettel arra, hogy Zelenszkij elnök valószínűleg azért utazott el Argentínába, hogy a magyar miniszterelnökkel szót tudjon váltani, számtalan szögből sok kamera rögzítette a beszélgetést. Ezért nagyon meg lennék lepődve, ha akár szájról ne lehetne leolvasni a beszélgetést. Folyamatban van az Európai Unióban a tagfelvételi eljárás, a magyar álláspontról tájékoztatta ezzel kapcsolatban” – válaszolta arra a kérdésre, hogy vajon miről beszélhetett a két vezető.

Ezt is ajánljuk a témában

Majd Szirmay azt a kérdést is feltette, hogy mikor nevezi meg a nagyobbik kormánypárt a fővárosban a főpolgármester-jelöltjét. Erre Gulyás azt mondta, hogy 

amint a Fidesz elnökség dönt erről, eláruljuk. 

Annyi jó jelölt van, hogy nehéz választani. Január-februárban várható döntés”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A teljes beszélgetést ITT tekinthetik meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 14. 11:43
1. Nem jön pénz, csak hazug hitegetés 2. Sokadjára is átbasztak benneteket, nem kicsit, nagyon. 3. A kockásinges agitátoroknak több pénzt adni több pusztítást, több zsidó kommunista maszlagot, több devianciát jelent a gyermekeink aljas félrenevelése során. Végül de nem utolsó sorban: nagyon hülyének, vagy aljasnak kell lennetek ahhoz, hogy imsét beszopjátok a komisszár gazdáitok hamis ígéreteit. Ezt korábban már beszoptátok pártucatszor, most megismétlitek. Mert vétótlan szarrá zsarolt csicskák vagytok.
lájkbajnok
2023. december 14. 10:21
Ha a tanárokat is csak uniós forrásból tudjátok finanszírozni, akkor Magyarország nem szuverén ország.
lazio154-2
2023. december 14. 09:44
Mivel minden Eu. s kifizetés utánfinanszírozott lesz, tehát előbb saját zsebből kell a kormánynak megemelni a tanárok fizetését. Pintér minisztériuma / Index/ már cáfolta is Gulyást. A tanárok jan. 1. től 10% béremelésre számíthatnak. Hozzáteszik: Év közben szó lehet további emelésről.
Temeráf
2023. december 14. 06:42
Inkább csökkenteni kéne a tanárok fizetését, és oda adni a tűzoltóknak! Nem mindegy, hogy életet mentek, vagy nem akarok dolgozni és tanár leszek, hogy 90 évig éljek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!