Tiborcz István: Inspiráló személynek tartom Orbán Viktort

2023. november 22. 21:21

A miniszterelnök veje azonban nem azzal a gondolattal kel fel reggel, hogy az apósa a miniszterelnök.

2023. november 22. 21:21
Orb·n R·hel; Tiborcz Istv·n;

Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa, igazgatótanácsának elnöke a budapesti Vörösmarty téri Dorothea Hotel hétfői megnyitóján adott interjút az Indexnek. A vállalkozónak meggyőződése, hogy Budapest még mindig nagyon alulértékelt turisztikai desztináció.

Ingatlanfejlesztőként, szállodaüzemeltetőként is az a célunk, hogy Budapestet, a főváros turizmusát magasabb szintre emeljük

– mondta Tiborcz István. „Világos vízió kell arra vonatkozóan, hogy milyen budapesti turizmust szeretnénk a következő 10-20 évben, mert más Buda és más Pest karaktere, de adott esetben a kerületenként megfogalmazott koncepció sem ördögtől való. Céltudatosan követni kell a fejlesztési terveket. Ha emelkedik a színvonal, a szobaárak is közelíthetnek a hasonló kínálattal rendelkező régiós piacokon tapasztalható összegekhez” – tette hozzá a BDPST Group igazgatóságának elnöke.

Mi kell a turizmus fellendüléséhez? 

Arra a kérdésre szoba kerül-e apósa, Orbán Viktor és közte a turizmus fejlesztése a vállalkozó úgy válaszolt, hogy „visszatérően, és általában ő hozza fel”. Hasonlóan gondolkodnak a kérdésről: vissza kell adni Budapest régi fényét.  „Prágába se véletlenül özönlenek az emberek, egészen más arcát mutatja a város ma, mint mondjuk gyerekkoromban. Felújították a turisztikai látnivalókat, amely fejlesztéseknek meg is lett az eredménye” – mondta.

A lap azt a kérdést is feltette, hogy vajon a rokoni kapcsolat befolyással lehetett-e arra, hogy nemzetközi védettséget élvező, világörökségi területen fekvő épülettömbben valósulhatott meg a most átadott beruházás.

„Nyilvánvalóan nem befolyásolta. Más befektetők értékmentő beruházásai is kapnak lehetőséget a megvalósításra, csak az nem lesz a közbeszéd tárgya. Számos műemlékvédelmi projektnél vannak egyedi elbírálások, éppen azért, mert a védendő értékeket meg kell tartani, fel kell újítani, ez nem kérdés. De azt gondolom, hogy e mögött nem állhat a magyar állam a privát beruházások helyett, azoknak viszont meg is kell térülniük. Az épületek falai adta kereteket olyan tartalommal kell megtölteni, amelyek lehetővé teszik a megtérülést, ezért kellenek az új funkciók” 

– válaszolta Tiborcz István.

Rokoni szálak, üzleti élet

Az Index megkérdezte Tiborcz Istvántól azt is, hogy hol tartana ma az üzleti életben, ha nem a miniszterelnök az apósa és vajon ismernénk-e egyáltalán a nevét. 

„Nagyon remélem, hogy itt tartanék, bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet. Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lettem érdekes. Vannak, akik emiatt szeretnek, mások utálnak, de akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem. De összességében torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését – akár pozitív, akár negatív irányban. Kellett idő ahhoz, hogy ezt megtanuljam a helyén kezelni. 

Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök”

– mondta. Hozzátette: diverzifikált, több lábon álló befektetési struktúrával rendelkező befektetőcéget hozott létre, aminek az egyik lába az ingatlanfejlesztés és a turizmus-vendéglátás. „A fejlesztéseinkkel növeljük Budapest és Magyarország vonzerejét.”

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy már jóval azelőtt is voltak szabad szemmel jól látható eredményei, sikerei, mielőtt a feleségét megismerte. 

Nyitókép: Burger Barna

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. november 23. 05:50
A vastagbőr végtelensége.
Syr Wullam
2023. november 23. 04:23
"Arra a kérdésre szoba kerül-e apósa" Aha. Újságírás. :-)))
Akitlosz
2023. november 23. 03:23
Ameddig nem ismerte meg a feleségét, addig hány cikk jelent meg róla a sajtóban?
Akitlosz
2023. november 23. 03:17
"Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy már jóval azelőtt is voltak szabad szemmel jól látható eredményei, sikerei, mielőtt a feleségét megismerte." Addig a kutya sem hallott az eredményeiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!