Nindzsakongresszus

2023. november 26. 08:51

Én speciel jobb szeretném, ha egy miniszter értene a szakterületéhez.

2023. november 26. 08:51
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Megkönnyebült sóhaj hagyta el minden magyarok ajkait. Pár napja sikeresen végetért a Fidesz XXX. kongresszusa. Természetesen újraválasztották Orbán Viktort, még ő sem volt meglepődve, hiszen szavai szerint menet közben nem cserélünk lovat, ha még van benne szufla. Maradhat alelnöki székén (listázó) Kubatov, (pacalos) Németh Szilárd és (kupakos) Kósa. A kormányzó párt intellektuális elitje. Imponáló.

A szuflabajnoki címet a pártelnök előzékenyen kiterjesztette a teljes kormányra. Ők a »nindzsakormány« nevet kapták. »Mi úgy tervezzük, hogy a bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig épen és egészségesen visszatérünk a bázisra.« Szerintem néha kicsit elmehetnének szabadságra, hogy ők is, mi is pihenhessünk, de ha nem, hát nem. Hiába, nehéz sorsú ország vagyunk, most meg még ezek a nindzsák is. Én speciel jobb szeretném, ha egy miniszter értene a szakterületéhez, és szép békésen intézgetné mindnyájunk javára az ügyeket.

Persze a nindzsák is szakemberek a maguk módján. Vesztemre kigugliztam, pontosan milyen harcművészetben jártasak. Nem tudom, merjem-e idézni (kész politikai becsületsértésnek tűnik), de ha ez van írva, hát ez van írva. Eszerint a nindzsa »a szamurájokkal ellentétben a sötétség és lopakodás mestere, aki inkább a ravaszságban és gyilkosságban jártas«. 

Pláne, hogy a lopakodást először lopkodásnak olvastam.

Lehet, hogy a miniszterelnök is megnézte a definíciót, mert a bonyolultabb hasonlatokat nem értő pórnép számára még egyszerűbben körülírta a ravaszság erényét: kormányára a »gógyi és vagányság« jellemző.”

Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunok99
2023. november 27. 12:57
Ildoko, a ti "partunk es kormanyunk" kongresszusai mar megtartattak regebben, es eleg is volt, szoval szunjel meg te buta komcsi liba!
zsolt196969
2023. november 27. 12:11
Mint az MSZMP nem!?
Valodi
2023. november 27. 10:35
A társadalmi eszmélési folyamatok lassúak, ezt a Gyurcsány-banda "elmúttnyócéves" regnálása is bizonyította - de akkor átütő erejűek. A fidesz az "elmútttizenháromévben" sikeresen még tovább lassította őket - ennek ellenére ilyen felismerések fogalmazódtak meg, nem ám a DK-ban, hanem a fidesz vezető keresztény értelmiségében: "37. Azt tapasztaljuk, hogy kevés kiválasztott ember aránytalanul nagyobb mértékben részesedik a javakból, mint például egy törekvő, de „jó” kapcsolatokkal nem rendelkező polgár. Ez a jelenség olyan méreteket ölt, hogy amennyiben a fennálló jogrend, és az annak érvényesítésére szolgáló intézményrendszer keretei között nem bizonyítható a törvényszegés, kiderül, hogy a jogrend és az intézményrendszer nem képes érvényt szerezni az erkölcsi elvárásoknak." https://www.keesz.hu/medias/301/ujra_neven_nevezzuk.pdf Aki nem vak, az ugyanezt látja - bár a kormánypropaganda egy bizonyos értelmi szint alatt még képes ezt elfedni, ideig/óráig.
Érdizoli
2023. november 27. 07:52
Ha jól emlékszem, ez a spiné az, aki hiába mondja lassan, mégsem úgy lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!