Távozik a Szemlélektől Hodász András

2023. július 31. 10:55

„Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni” – indokolta a lap a döntést.

2023. július 31. 10:55

Tartalmas napok állnak Hodász András mögött: coming outja után elárulta, Youtube-csatornát fog indítani. „Szeptembertől tervezek indítani egy Youtube-csatornát és szerettem volna elkerülni a helyzetet, hogy elindulunk, aztán mondjuk egy hónapra rá kiderül rólam, hogy meleg vagyok” – indokolta döntését Hodász.

A Szemlélek hétfői szerkesztőségi közleményéből kiderült, hogy

Hodász távozik a Szemlélektől.

„Váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez érkezett a Szemlélek: az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni” – írták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. augusztus 03. 09:10
Ha egy fölszentelt és működö katolikus pap "fölcsinálja" a házvezetőnőjét, vagy akár csak plátói módon szerelmes belé, AKKOR "AZ" VELE A "BAJ". Ha homoszexuális vonzalmai vannak akkor meg az. Úgyhogy az EGYHÁZ és valláselleneseknek TÖKMINDEGY MI "VAN" CSAK RÚGNI -ÁRTANI LEHESSEN EGYET, BÁNTANI LEHESSEN A PAPOKAT, SZERZETESEKET BÁRMI MIATT BÁRMILYEN HAZUGSÁG ÁRÁN MINÉL TÖBB TERÜLETEN!!! TIPIKUS PÉLDA A KÜLSŐ-TÁJÉkOZATLAN ÁSKÁLÓDÁSRA ÉS A MINDENÁRON-I(!!!) VALÓ BÁNTÓ SZÁNDÉKRA EZ A BEIRÁS: TÖBB, MINT "ISKOLAPÉLDA" Sámson levelezőtárs VÁDASKODÁSA h.sz.-a. itt alább. Nem érdekli az illetőt az, hogy a Benedek pápa által kifogásolt helyzet a német, osztrák, francia és esetleg más nyugat európai szemináriumokra vonatkozik, úgy állitja be mintha lengyel, magyar szlovák stb.."gyakorlat" is lenne vagy lett volna az amit szóvátett a Szentatya....A lényeg Sámson-nak: ártás lejáratás bántás MINDENÁRON! ANNYIT IS ÉR: ÜRES LUFI-DURRANTGATÁS!
syphax-2
2023. augusztus 03. 08:19
"....a katolikus tanítás szerint az nem baj, ha valaki meleg, de az igen, ha megéli." EZ NEM EGÉSZEN "IGY" ÁLL. MERT A GYAKORLAT AZ, HOGY HA MÁR SZEMINARISTA-KISPAP KORÁBAN KIDERÜL VALAKIRŐL AZ, HOGY BUZI--ÉS EZ AZ ESETEK 99.9%-ÁBAN KIDERÜL VALÓBAN--AKKOR ELLTANÁCSOLJÁK RÖVID ÚTON A PAPI PÁLYÁTÓL. De a 6 év kispapság végén "ez" mindenképpen kiderül--minimum és legkedvezőtlenebb esetben KÖZVETLENŰL AZ ILLETŐ FÖLSZEBTELÉSE ELŐTT, ÉS AKKOR TÖBB, MINT BIZTOS(!), HOGY NEM SZENTELI FÖL A PÜSPÖKE. UGYANIS: közvetlenűl a fölszentelés előtt mindig van egy ú.n. "nagy lelkigyakorlat", ahol már semmiképpen sem lehet "sunnyogni" és az illetőt--ha már ez a gixer eddig-addig ne derült volna ki róla--MINDENKÉPPEN ELTANÁCSOLJÁK--MA MÁR(!!!) BIZTOSAN-- A PAPI PÁLYÁTÓL. HOGY ESETLEG MÉGIS VAN vagy lehet "olyan is", aki még ekkor is átcsusszan a szűrőn, az a kontraszelekció okán akadhat, de ma már nem tipikus. Anno a kommunizmus idején volt ilyen--főleg...
Sámson
2023. augusztus 02. 16:52
Úgy látszik, hogy a római katolikus hívek utálják a coming out-oló papjaikat, a sunnyogó buzi papokkal nincsen baj, akik nem verik nagydobra, hogy melegek. Mert ilyenek is vannak! Róluk feltételezik, hogy rendes, becsületes papok, csak akkor változik meg a véleményük, ha coming out-olnak. Ez a jóhiszeműség rendben is lenne a laikusok részéről, ha nem lenne annyi homokos pap. De van, így ez a johiszeműség naivitás, tudatlanság, át vagytok verve! A probléma gyökere ott van, hogy gyakorlatilag nem szűrik ki a buzi papnövendékeket, csak elméletileg utasítják el őket. Benedek pápa nyilatkozta azt, hogy a papi szemináriumokban nyílt meleg klubok működnek. Továbbá azt is mondta, hogy a 60-as években a pornó hatására megroppant a rom. kat. Egyház, és azóta eltűntek addig meglévő erkölcsi értékek a papok között. Na ez a fő probléma. Ennek a gyümölcse a buzi Hodász "atya", a megrontója, és a papság titkon buzi része. Gyóntatási adatok alapján arányuk a magyar rk papságon belül 30%.
pina-noir
2023. augusztus 01. 06:51
Vonulj vissza buzi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!